"Liverpool" dramatiskā cīņā nodrošina sev vietu izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas futbolā fināliste "Liverpool", kā arī Totenhemas "Hotspur" un Parīzes "Saint-Germain" (PSG) otrdien nodrošināja sev vietas šīs sezonas izslēgšanas turnīrā.

Jau iepriekš vietas izslēgšanas turnīrā bija nodrošinājušas Madrides "Real", "Barcelona", Mančestras "City", Mančestras "United", Turīnas "Juventus", Minhenes "Bayern", "AS Roma", Amsterdamas "Ajax", Dortmundes "Borussia", Madrides "Atletico", "Porto" un Gelzenkirhenes "Schalke 04" komandas.

Anglijas premjerlīgas līdere "Liverpool" C apakšgrupas mačā savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Itālijas klubu "Napoli".

"Liverpool" pirmajā puslaikā spēlēja pārliecinoši un 34.minūtē atklāja cīņas rezultātu, ēģiptietim Mohamedam Salāham raidot bumbu cauri "Napoli" vārtsarga Davida Ospinas kājām.

Arī otrajā puslaikā liverpūliešiem bija vairākas labas izdevības, kas palika neizmantotas. Tāpat savas iespējas neizmantoja arī "Napoli" futbolisti, kuri mača kompensācijas laikā varēja izraut uzvaru, taču "Liverpool" pašaizliedzīgā cīņā vajadzīgo rezultātu nosargāja.

"Liverpool" bija jāizcīna uzvara ar 1:0 vai vismaz ar divu vārtu pārsvaru, lai garantētu kvalificēšanos izslēgšanas turnīram.

Tikmēr otrā šīs apakšgrupas mačā Francijas flagmanis Parīzes PSG viesos ar 4:1 (2:0) pārspēja Serbijas komandu Belgradas "Crvena zvezda".

Spēles desmitajā minūtē "Crvena zvezda" komandas vārtos bumbu raidīja PSG urugvajiešu uzbrucējs Edinsons Kavani, kurš palika nepieskatīts pretinieku vārtu priekšā un pēc Kiljana Mbapē piespēles noslēdza parīziešu uzbrukumu. Piecas minūtes pirms puslaika beigām vārtus guva arī brazīlietis Neimars, kuram asistēja Mbapē.

Otrajā puslaikā, spēles 56.minūtē Marko Gobeljičs no soda laukuma vienus vārtus atguva, bet 16 minūtes pirms pamatlaikā beigām brazīlietis Markīnjuss vienus vārtus atguva, būdams precīzs ar galvu pēc soda sitiena. Kompensācijas laikā punktu PSG uzvarai pielika Mbapē, kurš panāca 4:1.

Apakšgrupā ar 11 punktiem sešās spēlēs uzvarēja PSG, kam ar deviņiem punktiem sekoja "Liverpool" un "Napoli", Anglijas komandai iekrājot vairāk gūto vārtu. Tikmēr ceturtā palika "Crvena zvezda", kas tika pie četriem punktiem.

"Napoli" tāpat kā pārējās apakšgrupu trešo vietu ieguvējas sezonas turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr premjerlīgas komanda Totenhemas "Hotspur" B apakšgrupā viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Spānijas grandu "Barcelona".

Mača rezultātu jau septītajā minūtē atklāja franču uzbrucējs Usmans Dembelē, kurš ar individuālu reidu noslēdza mājinieku pretuzbrukumu. Tiesa, viesi piecas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, no vārtu priekšas precīzi sitot brazīlietim Lukasam, kurš atnesa "Hotspur" komandai punktu un ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Itālijas klubs Milānas "Inter" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Nīderlandes čempioni Eindhovenas PSV, taču ar to nepietika izslēgšanas turnīra nodrošināšanai.

Spēles 13.minūtē rezultātu atklāja PSV meksikāņu uzbrucējs Irvings Losano, kurš vārtu priekšā precīzi sita ar galvu. Mājinieki izlīdzinājumu panāca 17 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad argentīnietis Mauro Ikardi saņēma tālu piespēli soda laukumā un ar galvu raidīja bumbu tīklā.

Grupā pirmo vietu izcīnīja "Barcelona", kas ieguva 14 punktus, bet otrā ar astoņiem punktiem bija "Hotspur", bet tālāk ar tikpat punktiem sekoja "Inter", kurai bija mazāk vārtu savstarpējā izbraukuma mačā. Tikmēr PSV iekrāja tikai divus punktus.

Savukārt A apakšgrupā Vācijas grands Dortmundes "Borussia" viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Francijas komandu "Monaco", nodrošinot uzvaru grupā.

Mača 15.minūtē "Borussia" labā izcēlās portugāļu aizsargs Rafaēls Gerreiru, kurš palika nepieskatīts pie kreisā vārtu stūra. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Gerreiru ar sitienu no desmit metriem panāca 2:0.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Spānijas klubs Madrides "Atletico" viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Beļģijas čempioni "Club Brugge".

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā pa 13 punktiem iekrāja "Borussa" un "Atletico", Vācijas komandai gūstot pirmo vietu pateicoties savstarpējos mačos iegūtajai gūto un zaudēto vārtu starpībai. Trešā ar sešiem punktiem bija "Club Brugge", bet tikai vienu punktu ieguva "Monaco" un tai pēc šodienas spēles Eirokausu sezona ir noslēgusies.

Tikmēr D apakšgrupas Turcijas klubs Stambulas "Galatasaray" savā laukumā ar 2:3 (1:2) piekāpās "Porto" no Portugāles, taču tas netraucēja nodrošināt ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīru.

Spēles 17.minūtē rezultātu atklāja "Porto" brazīliešu aizsargs Felipi, bet 42.minūtē jau 2:0 panāca Mali uzbrucējs Musa Marega, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Tiesa, puslaika beigās "pendele" tika nozīmēta arī uz viesu vārtiem, to realizējot alžīrietim Sofianem Fegulī. Otrajā puslaikā, 57.minūtē Seržiu Oliveira guva trešos vārtus "Porto" labā, bet astoņas minūtes vēlāk šveicietis Erens Derdijuks vienus vārtus atguva. Divas minūtes vēlāk uz "Porto" vārtiem tika nozīmēta vēl viena "pendele", kuru gan Feligulī nerealizēja.

Vēl šajā apakšgrupā Vācijas bundeslīga vicečempione Gelzenkirhenes "Schalke 04" mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Krievijas čempioni Maskavas "Lokomotiv".

Uzvaras vārtus mača kompensācijas laikā guva austriešu pussargs Alesandro Šofs, kurš bija pirmais pie "Lokomotiv" vārtsarga atsistās bumbas.

D apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 16 punktiem izcīnīja "Porto", kurai ar 11 punktiem sekoja "Schalke 04". Savukārt trešā ar četriem punktiem bija "Galatasaray", kamēr trīs punkti bija "Lokomotiv" kontā.

Apakšgrupu turnīrs UEFA Čempionu līgā tiks noslēgts trešdien ar mačiem E, F, H un G grupās.

Izslēgšanas turnīrs ar astotdaļfināla fāzi sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu