Helmaņa trenētā "Rytas" pietuvojas ULEB Eirokausa otrajam posmam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uvis Helmanis
Uvis Helmanis Foto: Josvydas Elinskas/15min.lt

Lietuvas basketbola komanda Viļņas "Rytas", kurā par galvenā trenera Daiņus Adomaiša asistentu strādā Latvijas speciālists Uvis Helmanis, otrdien izcīnīja uzvaru ULEB Eirokausa devītās kārtas mačā, tuvodamies otrajam posma jeb "Top 16" kārtai.

"Rytas" D apakšgrupas mačā izbraukumā ar 101:96 (29:22, 18:14, 22:21, 17:29, 15:10) pārspēja Itālijas vienību Turīnas "Fiat".

Lietuvas komandā rezultatīvākais ar 31 punktu bija horvāts Roks Stipčevičs, kamēr mājiniekiem 26 punktus iemeta Dalass Mūrs.

"Rytas" ar četrām uzvarām deviņās spēlēs D apakšgrupā ieņem ceturto vietu starp sešām komandām. Lai "Rytas" neiekļūtu nākamajā kārtā, Melnkalnes klubam Baras "Mornar" jāuzvar atlikušās divas cīņas, turklāt pēdējā no tām ar 24 punktu jāpārspēj tieši Viļņas basketbolisti.

ULEB Eirokausā 24 klubi ir sadalīti četrās apakšgrupās, bet otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības, kamēr tālāk ceturtdaļfinālā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas. Izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls notiks sērijās līdz divām uzvarām.

Helmanis un Adomaitis kopā darba pienākumus veikuši jau iepriekš, kad 2011.gadā Latvijas treneris pievienojās Polijas klubam Slupskas "Energa Czarni", arī toreiz kļūstot par Lietuvas speciālista palīgu.

Helmanis pagājušajā sezonā trenēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu "Ogre", bet pirms tam bija "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet" komandu stūrmanis. Helmanis Ogres vienībai aizvadītajā sezonā kā trenera asistents palīdzēja tikt līdz LBL pusfinālam, kur ar 1-3 tika piedzīvots zaudējums nākamajai čempionei "Ventspils".

Savukārt "Rytas", kas iepriekš bija pazīstama kā "Lietuvos rytas", aizvadītajā sezonā ieguva sudraba medaļas Lietuvas Basketbola līgas (LKL) turnīrā, finālmačā ar 1-4 zaudējot Kauņas "Žalgiris" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu