Frīdenberga līgava atklāti par brīdi, kad saprata - Valtera dienas ir skaitītas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mūziķis Valters Frīdenbergs grāmatas "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" atvēršanas svētkos Dzintaros.
Mūziķis Valters Frīdenbergs grāmatas "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" atvēršanas svētkos Dzintaros. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Trešdienas, 12. decembra, izdevumā "Ieva" publicēta intervija ar pirms diviem mēnešiem mūžībā aizgājušā mūziķa Valtera Frīdenberga līgavu Kristīni Paegli, kura atsauc atmiņā brīdi, kad saprata - Valtera cerības izdzīvot ir mazas. 

Kristīnei jau septembra vidū, kad Valteram sāka sāpēt arvien vairāk, zuda cerība, ka viņš spēs izveseļoties: "Man līdz galam nebija skaidrs vai drīzāk negribēju dzirdēt, kad ārsti teica - Valtera laiks ir skaitīts. Man likās - kamēr es viņu varu kaut kur aiznest vai aizvest, tas nevar notikt. Bet, kad sāpes vairs nebeidzās, kaut arī tika lietotas zāles, zuda gan spēki, gan ticība."

Viņa turpina: "Man kļuva grūti, kad redzēju - Valters ir piekusis. Lai kā viņš cīnītos un cik stiprs būtu, visam ir savs limits. Spēks zuda.

Viņš mazāk komunicēja, mani vairs neuzmundrināja. Kad mēģināju uzmundrināt viņu, Valters sacīja: "Beidz..."

Kas mani joprojām satriec - kad atceros viņa acis, tādas lielas, tumšas. Lūdzošas acis."

Kristīne ar skumjām atceras dienu pirms Valtera nāves: "Pēdējā vakarā satiku gaitenī ārstu, un viņš man vaicāja, vai zinu, ka Valters šovakar var aiziet. Man gribējās teikt - beidziet..."

Kā zināms, Frīdenbergs mira 17. oktobrī pēc ilgas cīņas ar vēzi. 23. oktobrī bija paredzētas viņa un Kristīnes kāzas.

Tautā iemīļotais mūziķis šā gada maija beigās atgriezās no Šaritē klīnikas Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur turpināja cīņu ar vēzi, kam Latvijā pieejamās ārstēšanas metodes izrādījās neefektīvas.

Pavasarī Frīdenbergam tika veikta smaga operācija, kuras laikā no plaušām tika izņemtas atlikušās vēža šūnas.

Kā ziņots, 2016. gadā veselības pārbaudēs Frīdenbergam tika atklāts vēzis. Viņam tika veikti vairāki ķīmijterapijas kursi un operācija Latvijā, tomēr pērnā gada vasarā slimība atgriezās, tāpēc tika pieņemts lēmums turpināt ārstēšanos Šaritē klīnikā.

Foto: Atvadīšanās no pāragri mūžībā aizgājušā Valtera Frīdenberga 

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu