"Sky" koncerns pametīs profesionālo riteņbraukšanu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Sky" riteņbraukšanas komanda
"Sky" riteņbraukšanas komanda Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas mediju un telekomunikāciju koncerns "Sky" pēc 2019.gada sezonas pametīs profesionālo riteņbraukšanu, trešdien paziņoja "Sky" vienība.

"Sky" paspārnē izveidotā vienība gan netiks likvidēta, bet startēs zem cita nosaukuma, ja atradīs jaunu ģenerālsponsoru.

"Sky" komanda tika izveidota 2008.gadā sadarbībā ar Lielbritānijas Riteņbraukšanas federāciju, ar mērķi valstī popularizēt šosejas un treka riteņbraukšanu.

Riteņbraukšanas grands "Sky" savā pastāvēšanas vēsturē izcīnījis 322 uzvaras, no kurām astoņas gūtas lielo tūru kopvērtējumos, 52 panākumi gūti citās daudzdienu sacensībās, bet 25 pirmās vietas izcīnītas vienas dienas velobraucienos.

"Sky" vienība triumfējusi sešos "Tour de France" velobraucienos, četras reizes to paveicot Kristoferam Frūmam, bet pa reizei - Bredlijam Viginsam un Džeraintam Tomasam. Tāpat Frūms atvedis komandai divas uzvaras "Vuelta a Espana" un "Giro d'Italia" velobraucienos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu