Panākts mierizlīgums tiesvedībā starp RD un Spilves lidlauka teritorijas īpašniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

​Rīgas dome un Spilves lidlauka teritorijas īpašniece SIA "Spilve International Business Park" panākuši izlīgumu par gadiem ilgušām tiesvedībām, kas saistītas ar piespiedu nomas maksas piedzīšanu, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Kopš 2004. gada "Spilve International Business Park" pieder zemes gabals 80 252 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Rīgas Brīvostas pārziņā esošajā Spilves lidlauka teritorijā. Uz minētā zemes gabala atrodas daļa no Rīgas pašvaldībai piederoša skrejceļa.

SIA "Spilve International Business Park" tiesā vērsies gan pret pašvaldību, gan Brīvostu, lai piedzītu piespiedu nomas maksu.

No domes uzņēmums vēlējies piedzīt 141 824 eiro, ko veido piespiedu nomas maksas parāds par laika posmu no 2004. gada augusta līdz 2011. gada decembrim, pievienotās vērtības nodokļa summa par minēto laika posmu 22 698 eiro apmērā, kā arī likumisko nokavējuma procentu summa 11 037 eiro apmērā.

Savukārt tiesvedībā ar Brīvostu uzņēmums vēlējies panākt, lai tiesa atzīst tiesības saņemt no Brīvostas atlīdzību 5% apmērā no zemes kadastrālās vērtības par servitūtu kopš 2004.gada. Kopsummā ar pievienotās vērtības nodokļa summu par konkrēto laika posmu no Brīvostas uzņēmējs bija plānojis piedzīt 429 627 eiro.

Patlaban abās tiesvedības ir apturētas līdz brīdim, kad spēkā stāsies tiesas nolēmums vēl trešajā tiesvedībā - administratīvajā lietā, kas ierosināta pēc "Spilve International Business Park" pieteikuma par Rīgas domes Finanšu departamenta direktora 2013.gada lēmumu.

Patlaban šī tiesvedība atrodas Augstākajā tiesā dēļ Rīgas domes kasācijas sūdzības, kas ir negatīvs Rīgas domei un ar kuru apmierināts uzņēmuma pieteikums par departamenta lēmuma atcelšanu. Patlaban Augstākā tiesa šo jautājumu vēl nav izskatījusi.

Neraugoties uz visām tiesvedībām, "Spilve International Business Park" ir vērsies Rīgas domē ar piedāvājumu noslēgt izlīgumu un pārtraukt visas trīs tiesvedības.

Izlīguma sarunu rezultātā uzņēmums ir paudis gatavību daļēji atteikties no naudas prasījumiem un samierināties ar 250 000 eiro kompensāciju tā vietā, lai turpinātu tiesāties un mēģinātu iegūt 727 009 eiro.

Turklāt uzņēmums ir piekritis, ka minētā atlīdzība tiek izmaksāta tikai tad, kad stājas spēkā tiesas lēmumi par tiesvedības izbeigšanu abās civillietās.

Mierizlīguma parakstīšanu šodien atbalstīja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu