"Tautumeitas" aicina iet čigānos un piedāvā Ziemassvētku singlu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Austras balvas 2018 nominantu koncerts
Austras balvas 2018 nominantu koncerts Foto: Jānis Škapars

Etnomūzikas grupa “Tautumeitas” saviem klausītājiem piedāvā Ziemassvētku singlu “Čigāns saka čigānam”, kas tapis ierakstu studijā "Mute" sadarbībā ar producentu Arni Račinski.

Dziesmas panti (duido!) stāsta par vienu no senākajām latviešu Ziemassvētku tradīcijām – maskošanos jeb čigānos iešanu.

“Tas ir noslēpumains, taču reizē arī ekspresīvs piedzīvojums, kura laikā cilvēks atbrīvojas no visām sabiedrības ētikas normām un iemieso pārcilvēcisku, dzīvniecisku raksturu un uzvedību,” stāsta dziesmas autore Asnate Rancāne. “Ja maskošanos veic pilnvērtīgi, tad maskotā cilvēka apziņa transformējas un jautrība var sākties!”

Noklausies.

Latvieši tic, ka tajās mājās, kur ciemojušies čigāni, būs svētība un laime visu nākamo gadu.

“Čigāns saka čigānam” piedziedājums, savukārt, vēsta par to, ka Ziemassvētki tik tiešām ir visgaidītākie svētki. Un, kad nu reiz tie pienāk, mēs visi zinām, ka vislielākais prieks un laime ir būt kopā ar sev tuvajiem.

Singla ierakstā piedalījusies grupa “Tautumeitas”, kā arī Staņislavs Judins, Mārtiņš Miļevskis un Arnis Račinskis. To aranžējis un producējis Arnis Račinskis, bet dziesmas māsters tapis sadarbībā ar Andi Ansonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu