Dānijā dzērājšoferis no Latvijas izraisījis traģisku avāriju: bojā gājusi sieviete un divi mazi bērni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdienas rītā Dānijā iereibis autovadītājs no Latvijas izraisījis nāvējošu avāriju, kuras rezultātā bojā gājuši trīs cilvēki - sieviete un divi viņas mazie bērni, vēsta raidorganizācija TV2.

24 gadus vecā latviešu vīrieša vadītais auto Hodsagerē ietriecās automašīnā, kurā atradās 41 gadu veca sieviete ar trim bērniem.

Smagajā avārijā dzīvību zaudēja sieviete un viņas septiņus gadus vecā meita. Sievietes deviņus gadus vecais dēls vēlāk mira no gūtajiem savainojumiem.

Aculiecinieks stāsta, ka pirms traģiskās avārijas esot redzējis vīrieša auto traucamies lielā ātrumā.

Tiesa pirmdien izlēma vīrieti aizturēt uz četrām nedēļām, kamēr tiek izmeklēti notikušā apstākļi. Viņam izvirzītas apsūdzības par nonāvēšanu neuzmanības dēļ un braukšanu dzērumā.

Tiesas sēdē izskanēja, ka pēc avārijas izdarītajās analīzēs noteikts, ka vīrietis bija alkohola reibumā. Prokurors norādīja, ka viņa automašīnā esot atrastas vairākas tukšas alus skārdenes.

Vīrietim iepriekš Latvijā esot atņemtas autovadītāja tiesības par braukšanu dzērumā, sacīja prokurors.

Vīrietis vainu noliedz un apgalvo, ka otra automašīna pēkšņi izbraukusi viņam priekšā un ka no sadursmes neesot bijis iespējams izvairīties. Viņš arī noliedz, ka svētdienas rītā būtu lietojis alkoholu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu