Kas jūs 2018. gadā sportā interesējis visvairāk?

Foto: LETA/TVNET kolāža
Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2018. gads sportā bijis notikumiem piesātināts. Februārī Phjončhanā (Dienvidkoreja) risinājās Ziemas olimpiskās spēles, pavasarī Dānijā notika pasaules hokeja čempionāts, vasarā kaimiņzemē mēneša garumā ilga Pasaules kausa (PK) izcīņa futbolā, trīs cīņas boksa ringā aizvadīja Mairis Briedis, un šo sarakstu vēl varētu turpināt. Bet kas īsti no sporta pasaules jūs šogad interesējis visvairāk? Lūk, portāla TVNET 10 lasītākie raksti sadaļā Sports. 

Virsraksts: Brieža menedžeris Siesta: Usikam ir nepatikšanas

Alberts Siesta
Alberts Siesta Foto: Evija Trifanova / LETA

Maira Brieža Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas pusfināla cīņa ar šā brīža absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā ukraini Oleksandru Usiku pašmāju sporta aprindās izraisīja milzīgu ažiotāžu. 

Notikumus par un ap cīņu apzelēja gan mājsaimnieces, gan boksa lietpratēji. Vienaldzīgo nebija. Kā jau šajā sporta veidā ierasts, neiztika bez skaļiem epitetiem, paziņojumiem. Vienu no tādiem izteica tā laika Brieža menedžeris Alberts Siesta, kurš izteicās, ka 27. janvārī Usiku gaida nepatikšanas. 

«Briedis ir ļoti gudrs, viltīgs, viņš pats sev ir melu detektors,» sacīja Alberts Siesta. «Viņš ir viens no tiem cilvēkiem, kuram labi padodas tas, ko iesāk. Reiz mēs braucām automašīnā un klausījāmies radio, un Mairis dziedāja līdzi. Toreiz nodomāju, ka viņš ir labs dziedātājs...»

Visu rakstu iespējams izlasīt šeit.

Virsraksts: Mairis Briedis skaistā cīņā piedzīvo pirmo zaudējumu karjerā

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis savas karjeras nozīmīgākajā cīņā 27. janvārī "Arēnā Rīga" piedzīvoja savu pirmo zaudējumu profesionālajā ringā, Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas pusfinālā līdzīgā un skaistā cīņā piekāpjoties Oleksandram Usikam no Ukrainas. 

Divi tiesneši Usikam piešķīra uzvaru ar 115:113, kamēr viens soģis deva neizšķirtu - 114:114...

Virsraksts: Noskaties: Porziņģis paveic ko nebijušu NBA vēsturē

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis 3. februārī kļuva par pirmo spēlētāju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, kuram izdevies 15 spēlēs pēc kārtas izcelties vismaz ar vienu bloķētu metienu un vienu trīspunktu metienu.

NBA sagatavoja video ar latvieša vēsturiskā panākuma labākajām epizodēm.

Līdz šim rekords piederēja diviem spēlētājiem. Pagājušajā sezonā ko līdzīgu paveica Porziņģa principiālais sāncensis Karls Entonijs Tauns no Minesotas «Timberwolves», savukārt 1996./97. gada sezonā arī Kriss Vēbers spēlējot Vašingtonas «Bullets» rindās...

Visu rakstu iespējams izlasīt šeit.

Virsraksts: Aizkustinošs stāsts. No nāves gultas līdz olimpiskajai medaļai nepilna gada laikā

Marks Makmoriss
Marks Makmoriss Foto: Instagram/AP/LETA

Šobrīd 25 gadus vecais Kanādas snovbordists Marks Makmoriss izcīnīja bronzas medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs sloupstaila disciplīnā. Sportistam tas izdevies par spīti tam, ka vēl pirms 11 mēnešiem viņš atradās uz nāves gultas.

Makmoriss pērn martā Vistlerā (Kanāda) kalnos braucot ar snovborda dēli guva smagas traumas - lauzts žoklis, lauzta kreisā roka, plīsusi liesa, lauzts iegurņa kauls, lauztas ribas un caurdurtas plaušas...

Visu rakstu iespējams izlasīt šeit.

Virsraksts: Bārtulis: Ir redzēts, ka cilvēki melo, bet tā...

Oskars Bārtulis
Oskars Bārtulis Foto: Edijs Pālens/LETA

Hokeja aizsargs Oskars Bārtulis, kurš pieņēma Krievijas pilsonību, pērnā gada nogalē atstāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finanšu problēmu nomākto Vladivostokas «Admiral» komandu, kas sportistam algu nebija maksājusi vairākus mēnešus. Hokejists neslēpa, ka dzīvē vēl nebija izjutis tik nekaunīgus melus, kas izpaudās kluba vadības solījumos.

Vēl šā gada februārī viņš kopā ar Latvijas nacionālo komandu piedalījās treniņos, «Arēnā Rīga» gatavojoties pārbaudes spēlei pret Kanādas olimpisko izlasi.

Pēc viena no treniņiem viņš medijiem pastāstīja par nepatīkamo pieredzi «Admiral» komandā, kurā pavadīja divarpus sezonas, turklāt bija arī tās kapteinis...

Visu rakstu iespējams izlasīt šeit.

Virsraksts: No NHL drafta pirmā numura un Stenlija kausa ieguvēja līdz bezpajumtniekam

Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

1986. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmā izvēle draftā Džo Mērfijs aizvadīja veiksmīgu karjeru pasaules spēcīgākajā līgā. Viņš kopā nopelnīja vairāk nekā 500 rezultativitātes punktus. Tomēr pēc karjeras beigšanas viņa dzīve apgriezās kājām gaisā un tagad Stenlija kausa ieguvējs ir kļuvis par bezpajumtnieku. 

Mērfiju 1986. gadā NHL draftā ar pirmo numuru izraudzījās Detroitas "Red Wings" komanda. NHL viņš 15 sezonu laikā aizvadīja 779 spēles un 1990. gadā kopā ar Edmontonas "Oilers" izcīnīja vienu no pasaules sporta prestižākajiem kausiem - Stenlija kausu. 

Tomēr pēc Mērfija karjeras beigām 2000./2001. gada sezonā par viņu maz kas bija zināms... 

Visu rakstu iespējams izlasīt šeit.

Virsraksts: Par necienīgu rīcību no olimpiskās delegācijas izslēgts skeletona komandas darbinieks

Foto: ekrānšāviņš no olimpiade.lv

Par aizskarošu, necienīgu un Latvijas Olimpisko delegāciju «Phjončhana 2018» apkaunojošu rīcību, rupji pārkāpjot trīspusējās vienošanās 3.8. punktu, no Latvijas delegācijas sastāva tika izslēgts skeletona komandas tehniskais darbinieks Rodžers Lodziņš, vēstīja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Vienošanās 3.8. punkts nosaka: «Dalībnieks apzinās savu, kā Latvijas valsts pārstāvja, īpašo stāvokli un apņemas neveikt darbības, kas Latvijas Republikā vai norises vietā var tikt uzskatītas par aizskarošām, necienīgām, delegāciju apkaunojošām un tai vai LOK zaudējumus nodarošām.»

Rodžers Lodziņš augstāk minēto pārkāpumu ir veicis Olimpiskās komandas «Phjončhana 2018» publiskajā sarakstē WhatsApp grupā š.g. 30.janvārī, kurā rupji un aizskaroši, lietojot arī necenzētus izteicienus, ir apvainojis olimpiskās komandas sportistus, trenerus, apkalpojošo personālu un administrāciju...

Visu rakstu iespējams izlasīt šeit.

Virsraksts: Vīrs un vārds: Jānis Matulis tur solījumu un atvadās no matiem

Hokeja eksperts Jānis Matulis apsolīja, ka nodzīs matus, ja Latvijas izlase pasaules čempionātā Herningā iekļūs ceturtdaļfinālā. Mūsu komanda to paveica, kad grupas turnīra izšķirošajā mačā ar 1:0 pārspēja sacensību mājinieci Dāniju. Jānis – vīrs un vārds - to arī izdarīja!

Visu rakstu iespējams izlasīt šeit.

Virsraksts: Porziņģis "Knicks" zaudējumā sarauj ceļgala krusteniskās saites

Latvijas zvaigzne Kristaps Porziņģis 7. februārī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda savā laukumā ar rezultātu 89:103 (26:25, 20:25, 17:26, 26:27) kapitulēja Milvoki "Bucks", latvietim laukumu atstājot, kad viņš 11 minūšu laikā bija sametis desmit punktus.

Incidents otrdien notika otrās ceturtdaļas sākumā, kad Porziņģis pēc bumbas trieciena grozā no augšas sadūrās ar "Bucks" lielāko zvaigzni Janni Adetokunbo, neveiksmīgi piezemējās un uzreiz sāpēs saķēra kreiso ceļgalu...

Visu rakstu iespējams izlasīt šeit.

Virsraksts: Ekspertu viedokļi: kāpēc Sevastova apsteigusi Ostapenko?

Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: AFP/LETA/TVNET kolāža

Dāmu tenisa sezona, kas Latvijas līdzjutējiem bijusi ļoti interesanta, straujiem soļiem tuvojas noslēgumam (raksts tika publicēts 27. oktobrī). Pēc gada pārtraukuma Anastasija Sevastova sezonu noslēgs Latvijas pirmās raketes godā, savukārt pērn uzmirdzējusī zvaigzne Aļona Ostapenko pasaules rangā piedzīvojusi nelielu lejupslīdi. TVNET sazinājās ar tenisa pazinējiem, lai izvērtētu mūsu meiteņu šosezon parādīto sniegumu.

Sevastova patlaban pasaules rangā ieņem 11. vietu, kas ir viņas karjeras rekords, tikmēr Ostapenko ierindojas 21. pozīcijā WTA reitingā. 2017. gada sezonu Sevastova noslēdza 16. vietā, bet Ostapenko pērn finišēja 7. pozīcijā (karjeras rekords 5. vieta). 

Sevastovas spilgtākais panākums šajā sezonā bija "Grand Slam" sērijas turnīra "US Open" pusfināla sasniegšana. Šāda līmeņa sacensībās pusfinālā viņa spēlēja pirmo reizi. Tāpat tenisiste šosezon triumfēja Bukarestē, izcīnot karjerā trešo WTA vienspēļu titulu.

Vēl šajā sezonā Sevastova sasniedza Pekinas un Maljorkas WTA turnīru finālus, bet Maskavā viņa apstājās pusfinālā. Kopumā vienspēļu turnīros 2018. gadā šīs Latvijas tenisistes bilance ir 42 uzvaras un 20 zaudējumi.

Tikmēr Ostapenko šosezon lielākais panākums bija "Grand Slam" sērijas turnīra pusfināla sasniegšana Vimbldonas čempionātā, kā arī viņa iekļuva Maiami turnīra finālā. 2018. gadā Ostapenko uzvaru un zaudējumu bilance vienspēļu turnīros ir 23 pret 21...

Visu rakstu iespējams izlasīt šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu