"Rīgas satiksmes" lietā aizdomas par 800 000 eiro kukuli no Polijas piegādātājiem (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Polijas pretkorupcijas dienesta otrdien aizturētās personas tiek turētas aizdomās par 800 000 eiro kukuļa došanu "Rīgas satiksmes" amatpersonām, vēsta Polijas Pretkorupcijas dienests CBA

Polijas pretkorupcijas dienests (CBA) savā mājas lapā ziņo, ka tā aģenti aizturējuši kādas sabiedriskā transporta ražotāju kompānijas valdes locekli, kā arī vienu no kompānijas komercdirektoriem. CBA ziņo, ka Latvijā aizturētas "Rīgas satiksmes" amatpersonas, kā arī personas, kas palīdzējušas slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā.

CBA rīcībā esošā informācija liecina, ka minētā summa bijusi paredzēta kā atlīdzība par uzvaru konkursā par 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. Šos iepirkumus "Rīgas satiksme" organizēja laika posmā no 2013. līdz 2016. gadam.

CBA atklājusi, ka šis maksājums pirms saņemšanas Rīgā ticis "atmazgāts" caur starpnieku ķēdi Latvijā, Kiprā, Hongkongā un Ķīnā kā pārskaitījumi par fiktīviem pakalpojumiem.

Polijā aizturētajām personām tiks izvirzītas apsūdzības korupcijā un naudas atmazgāšanā, vēsta CBA​.

GALERIJA: Aizturētais uzņēmējs Māris Martinsons tiek konvojēts uz tiesas sēdi

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu