Brīdina par veselībai bīstamiem avotiem Cēsīs (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Cēsu novada pašvaldība, veicot regulārās ūdens kvalitātes kontroles analīzes pilsētas avotos, secinājusi, ka avotā Raiņa ielā un Dzidravotā konstatētas koliformas - šo avotu ūdens ir bakterioloģiski piesārņots un bīstams lietošanai uzturā.

Paaugstināts nitrātu slāpekļa apjoms, kas gan iekļaujas pieļaujamajās normās, konstatēts Avotu un Pētera ielas avotā. Taču šāds rezultāts liecina par dārzniecībā izmantoto minerālmēslu un pesticīdu, kā arī sadzīves kanalizācijas ūdeņu nokļūšanu gruntsūdeņos.

Savukārt Pārgaujas novada pašvaldība informē, ka cēsnieku iecienītā Rūcamavota ūdens analīzes ir pieļaujamo normu robežās.

Avotu ūdeņiem analīzes veiktas novembrī, un to rezultāti dažādos laika periodos ņemtiem ūdens paraugiem var būt atšķirīgi. Avotu ūdeni ietekmē gan lietus, gan avotam pieplūstošo pazemes ūdeņu kvalitāte, kā arī apkārtējās vides piesārņojums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu