Mūžībā devies aktieris un režisors Oļģerts Šalkonis

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oļģerts Šalkonis
Oļģerts Šalkonis Foto: publicitātes

Mūžībā devies aktieris un režisors Oļģerts Šalkonis, informē Latvijas Nacionālais teātris.

Atvadīšanās no mākslinieka notiks 19. decembrī plkst.13 Rīgas Krematorijas Lielajā zālē.

Mākslinieks dzimis 1931. gadā tagadējā Rumbas pagasta "Šalkās". Mācījies Kuldīgas ģimnāzijā, un beidzis Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātes Aktieru nodaļu (1955), kā arī Režijas nodaļu (1964). Šalkonis bijis Drāmas teātra aktieris no 1955. gada, kā arī režisora asistents Nacionālajā teātrī no 1965. līdz 1974. gadam.

Par Latvijas Radio galveno režisoru strādājis laikā no 1974. līdz 1980. gadam, bet par Operas un baleta teātra galveno režisoru - no 1980. līdz 1988. gadam. Šalkonis bija Teātra darbinieku savienības biedrs kopš 1952. gada.

Oļģerts Šalkonis
Oļģerts Šalkonis Foto: publicitātes

Mākslinieka 80 gadu jubilejā 2011. gadā apgāds "Mansards" izdeva grāmatu "Devītā ģērbtuve", kurā apkopotas viņa atmiņas par 15 aktiera kolēģiem no Nacionālā teātra.

Šalkonis saņēmis Rīgas Latviešu biedrības Goda zīmi par nesavtīgu, biedrības mērķiem un interesēm atbilstošu ļoti nozīmīgu darbību.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu