Medvedevs skaidro: Krievija atzīst cilvēktiesības, bet ne visas (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dmitrijs Medvedevs
Dmitrijs Medvedevs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs par godu 25. gadadienai, kopš Krievijas Konstitūcijas pieņemšanas, sniedzis skaidrojumu, kāpēc Krievija atzīst cilvēktiesības, bet ne visas, vēsta Krievijas medijs «Meduza».

«Atzīstot un aizsargājot cilvēktiesības, Krievijas Konstitūcijas tomēr nosaka robežas attiecībā uz šo tiesību ievērošanu, neatzīstot tā, kas acīmredzami konfliktē ar vērtībām, kas ir tradicionālas Krievijas sabiedrībā,» skaidro Medvedevs.

«Tādā veidā pati cilvēktiesību ideja iegūst jaunu lasījumu attiecībā uz citām konstitūcijām un apzīmē īpašu, oriģinālu un nestandarta pieeju cilvēktiesību [jēdziena] uztverē,» piebilst premjers.

Šādu viedokli Medvedevs paudis rakstā, ko viņš par godu Krievijas Konstitūcijas gadadienā uzrakstījis žurnālam «Zakon».

Organizācija "Human Rights Watch" norāda uz daudzām jomām, kurās Krievijā netiek pietiekamā mērā ievērotas cilvēktiesības - pirms 2018.gada prezidenta vēlēšanām notikusi pastiprināta vēršanās pret opozīciju un mierīgajiem protestētājiem, mēģinājumus ieviest ierobežojumus interneta vidē, atsevišķu ar vardarbību ģimenē saistītu nodarījumu dekriminalizēšanu. Tāpat uzsvērta Čečenijas nežēlīgā izrēķināšanās ar homoseksuāļiem, Austrumukrainā esošo prokrievisko kaujinieku, kuru kontrolētajās teritorijās notiek cilvēktiesību pārkāpumi, atbalstīšana un centieni apklusināt Krimas tatārus okupētajā Krimā, izmantojot tādas metodes kā nepamatotu kriminālprocesu ierosināšana.

Ar pilnu ziņojumu par cilvēktiesību situāciju Krievijā var iepazīties šeit.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu