Vairums konservatīvo likumdevēju ļauj noprast, ka atbalstīs Meju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vairums britu konservatīvo likumdevēju devuši norādes, ka trešdien gaidāmajā balsojumā par uzticības izteikšanu premjerministrei Terēzai Mejai viņu atbalstīs.

Atbilstoši aplēsēm Meja var rēķināties ar vismaz 158 konservatīvo likumdevēju atbalstu, un tas ir pietiekami, lai uzticības balsojumā gūtu uzvaru.

Šādas prognozes tiek izteiktas, balstoties paziņojumos, ko likumdevēji izteikuši medijos un sociālajos tīklos.

Lai saglabātu līdera amatu, Mejai ir nepieciešams vienkāršs vairākums - lai par viņu nobalso vismaz 158 no 315 konservatīvajiem likumdevējiem.

Tiesa gan, daži likumdevēji, kas publiski atbalstījuši Meju, privāti atzinuši, ka balsos pret premjeri, norāda politiskie komentētāji.

Pēc lēmuma atlikt balsojumu parlamentā par "Brexit" vienošanos Meju trešdienas vakarā sagaida partijas deputātu balsojums par uzticības izteikšanu.

Ja Meja zaudēs, viņai būs jāatkāpjas no konservatīvo partijas vadītāja un premjera amata, bet ja viņa uzvarēs, jaunu balsojumu nevarēs rīkot āgrāk kā pēc gada.

Meja paziņoja, ka cīnīsies pret neuzticības izteikšanu "ar visu, kas man ir", norādot, ka jaunam premjerministram būs jāatliek vai pat jāaptur "Breksits".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu