Bolīvijā protestu laikā nodedzināta tiesas ēka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bolīvija
Bolīvija Foto: Reuters/ScanPix

Protestu laikā pret Evo Moralesa kandidēšanu uz kārtējo, nu jau ceturto, pilnvaru termiņu prezidenta amatā Bolīvijas otrajā lielākajā pilsētā Santakrusā naktī uz trešdienu nodedzināta Augtākās vēlēšanu tiesas reģionālās nodaļas ēka.

Valdība notikušajā apsūdzējusi opozīcijas partijas, bet opozicionāri apgalvo, ka protestētāju rindās esot iefiltrējušies kriminālnoziedznieki.

Kā ziņots, Bolīvijas tiesa pagājušajā nedēļā atzina, ka prezidentam Evo Moralesam ir tiesības vēlreiz kandidēt uz jaunu pilnvaru termiņu, lai gan viņa oponenti uzstāj, ka tas ir pretrunā ar konstitūciju.

Augstākā vēlēšanu tiesa apstiprināja deviņu kandidātu, tostarp Moralesa, tiesības startēt janvārī gaidāmajās priekšvēlēšanās.

Valdošā Sociālisma kustība (MAS) pērn noraidīja referenduma rezultātus, ar kuriem tika liegts Moralesam kandidēt uz ceturto pilnvaru termiņu prezidenta amatā.

Pats Moraless apgalvo, ka tiesības kandidēt uz valsts galvas krēslu esot viņa cilvēktiesības.

Taču tiesas lēmums izsaucis valstī plašus protestus, kuros pagājušajā nedēļā jau gājis bojā viens cilvēks.

Opozīcija paziņojusi, ka demonstrācijas turpināsies, kamēr Moraless neatteiksies no kandidēšanas uz vēl vienu pilnvaru termiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu