Opozīcija Ungārijas parlamentā sarīko pamatīgu jandāliņu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ungārijas parlaments
Ungārijas parlaments Foto: AFP / Scanpix

Opozīcijas deputāti trešdien sarīkojuši traci Ungārijas parlamentā, svilpjot svilpēs un nobloķējot piekļuvi spīkera tribīnei, šādi cenošoties nepieļaut, ka notiek balsošana par premjerministra Viktora Orbāna konservatīvās partijas ierosinātajiem grozījumiem darba likumā par virsstundām.

Orbāna labējā partija "Fidesz", kas vēlēšanās aprīlī trešo reizi pēc kārtas izcīnīja parlamentā divu trešdaļu vairākumu, asamblejā ierasti likumu apstiprināšanu panāk bez aizķeršanās.

Tomēr spīkeram Lāslo Kēvēram trešdien nācās atklāt sēdi, stāvot zālē, nevis atrodoties tribīnē, bet opozīcijas deputāti pārmeta "Fidesz" kolēģiem noteikumu pārkāpšanu un "nelikumīgu" balsošanu.

Atbilstoši pretrunīgi vērtētajam likumprojektam maksimālais ikgadējo virsstundu skaits tiek palielināts no 250 uz 400, ko darba devēji turpmāk varēs pieprasīt strādāt padotajiem.

Laika periods aprēķinu veikšanai par virsstundu samaksu tiek pagarināts līdz trim gadiem.

Valdība skaidro, ka no izmaiņām labumu gūs tie, kas vēlas strādāt vairāk, kā arī darba devēji, kuriem ir vajadzīgi papildspēki darbu veikšanai.

"Mums ir jāatceļ birokrātiskie šķēršļi, lai tie, kas grib strādāt un pelnīt vairāk, to varētu," vēl otrdien skaidroja premjers.

Kritiķi pauduši aizdomas, ka likums tiek virzīts, pakļaujoties Ungārijas tautsaimniecībai nozīmīgajiem Vācijas autoražotājiem, kas mudinājuši veikt izmaiņas darbaroku trūkuma dēļ.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu