"Ventspils" basketbolisti viesos kapitulē Vloclavekas "Anwil"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas čempione basketbolā "Ventspils" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupu turnīra mačā izbraukumā 71:84 (9:23, 24:20, 11:20, 27:21) zaudēja Polijas klubam Vloclavekas "Anwil".

"Ventspils" sastāvā ar 21 punktu izcēlās Ingus Jakovičs, kamēr 14 punktus un 11 rezultatīvas piespēles pievienoja amerikāņu leģionārs Ārons Džonsons. Savukārt desmit punktus iemeta Ronalds Zaķis.

Līdzīgi kā abu komandu pirmais mačs Ventspilī arī šī cīņa Latvijas čempioniem sākās neveiksmīgi. Vēl pirmās minūtes aizritēja daudz maz līdzīgi, tomēr pirmās ceturtdaļas ievadā "Anwil" pēc sekmīgām darbībām aizsardzībā un uzbrukumā veica 13:0 izrāvienu un panāca 21:7. "Ventspils" punktus nespēja gūt vairāk nekā četras minūtes, bet pirmās desmit minūtes tika noslēgtas ar 14 punktu deficītu - 9:23.

Pirmā puslaika turpinājumā ventspilnieki centās atspēlēties, kas sākotnēji izdevās, jo Ingus Jakovičs iemeta tālmetienu, bet turpinājumā pēc Džonsona un Džonatana Erledža pieciem punktiem pēc kārtas tablo vēstīja 17:27. Turpinājums Latvijas čempionu izpildījumā gan nesekoja, jo pretinieki guva septiņus punktus pēc kārtas un ieguva 17 punktu pārsvaru. Pēc tam jau ar tādu pašu izrāvienu atbildēja ventspilnieki, turklāt pirmā puslaika beigas viņi aizvadīja sekmīgi. Priekšpēdējā minūtē trejaci iemeta Jānis Bērziņš, samazinot atstatumu jau līdz astoņiem punktiem (33:41).

Tiesa, pirmo puslaiku "Ventspils" noslēdza ar desmit punktu deficītu (33:43).

Tuvāk par desmit punktiem viesi no Latvijas tā arī nepietuvojās, jo pirmos punktus ventspilnieki otrajā puslaikā guva tikai ceturtajā minūtē - pirms tam "Anwil" bija atrāvušies jau līdz 17 punktiem. Pēc pāris sekmīgām darbībām Latvijas čempioni spēja nedaudz samazināt rezultāta starpību, tomēr trešā ceturkšņa noslēdzošajās sekundēs Polijas komanda panāca jau +19 (63:44).

Noslēdzošajās pamatlaika desmit minūtēs "Ventspils" komandai joprojām bija problēmas ar metienu realizāciju. Mačs ritēja kā pa viļņiem, jo Latvijas komandai ik pa brīdim izdevās nedaudz pietuvoties, taču ne tik ļoti, lai būtiski apdraudētu "Anwil" ceļu pretī uzvarai. Tiesa, noslēgumā "Ventspils" rezultāta starpību samazināja, padarot rezultātu acij tīkamāku.

Šajā mačā slimības dēļ "Ventspils" komandai nevarēja palīdzēt kapteinis Māris Gulbis.

Tieši ar maču pret "Anwil" ventspilnieki sāka šo FIBA Čempionu līgas sezonu, A apakšgrupas pirmajā duelī savā laukumā piekāpjoties ar 78:99. Kurzemes komanda pirmajā aplī septiņās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, iepriekšējā duelī ar 88:74 uzvarot spēcīgo Itālijas komandu Avelīno "Sidigas". Tāpat arī "Anwil" pirmajā aplī svinēja trīs panākumus.

"Anwil" aizvadītajā sezonā tika kronēta par Polijas čempioni, izcīnot savu otro titulu vēsturē. Pirmo reizi par valsts čempioni šī vienība kļuva tālajā 2003.gadā. Tās rindās savulaik savas karjeras savulaik attīstījuši tādi latviešu basketbolisti kā Armands Šķēle, kurš klubam palīdzēja izcīnīt pirmo čempiontitulu vēsturē, Jānis Blūms, Gatis Jahovičs un Rinalds Sirsniņš.

Vloclavekas komandai šī ir atgriešanās Eirokausos - iepriekš tā tajos spēlēja 2010./11.gada sezonā, kad piedalījās ULEB kausā.

Abas komanda savā starpā tikās arī 2006./2007.gada sezonas ULEB kausā, divos mačos uzvaras dalot uz pusēm.

A grupas vadībā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs atrodas Mursijas UCAM, kamēr pieci panākumi ir "Sidigas" kontā. Ar četrām uzvarām seko Bandirmas "Banvit" un "Anwil", kas aizvadījusi jau astoņus mačus. Aiz pirmā četrinieka ar trim panākumiem ir "Ņižņij Novgorod" un "Ventspils", kas nospēlējusi astoņas cīņas. Tikmēr pirmajam sešiniekam ar divām uzvarām seko "Le Mans" un Ludvigsburgas "MHP Riesen".

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

"Ventspils" šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kurš gan nesen komandu atstāja un spēlē "Jūrmalā", kā arī pievienojušies leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Ventspilnieki jau sezonas ievadā saskārušies ar sastāva problēmām - pleca trauma uz vairākiem mēnešiem no ierindas izsitusi Antropu.

Nolūkā stiprināt garo galu "Ventspils" noslēdza pārbaudes laika līgumu ar iepriekš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" sistēmā esošo centru Usmanu Dramē.

FIBA Čempionu līgas regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu