Kurucs ar jaunu rezultativitātes rekordu sekmē "Nets" uzvaru NBA mačā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien iemeta 13 punktus, uzstādot savu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rezultativitātes rekordu, un palīdzēja Bruklinas "Nets" komandai regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 127:124 (31:29, 26:27, 37:28, 33:40) pieveikt spēcīgo Filadelfijas "76ers".

13 gūti punkti vienā NBA spēlē ir Kuruca karjeras rezultativitātes rekords. Pirms tam viņš divās cīņās bija guvis 12 punktus.

"Nets" komandai šī ir trešā uzvara pēc kārtas, kas atkal ļāvis pietuvoties izslēgšanas turnīra zonai.

Trešdienas mačā Kurucs laukumā pavadīja 19 minūtes, kas ir otrais lielākais spēles laiks viņa NBA karjerā. Latvijas basketbolists grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem un vienīgo trejaci, kā arī četrus no pieciem "sodiņiem".

Vēl Latvijas basketbolists šajā duelī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes.

Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

"Nets" rindās rezultatīvākais ar 39 punktiem bija Spensers Dinvidijs, kurš tādējādi uzstādīja savu NBA karjeras rezultativitātes rekordu, bet 20 punkti Alenam Krebam.

Savukārt "76ers" komandā individuāli lielisku maču aizvadīja Žoels Embīds - 33 punkti un 17 atlēkušās bumbas, kamēr 22 punktus guva Bens Simonss.

Teju visu pirmo ceturtdaļu vadībā atradās "76ers" basketbolisti, bet Kurucs pirmo reizi laukumā devās pirmā ceturkšņa izskaņā un ātri vien guva piecus punktus, kas "Nets" ļāva panākt izlīdzinājumu, bet otrajā ceturtdaļā arī pārņemt iniciatīvu.

Otrajā ceturtdaļā "Nets" ieguva arī astoņu punktu vadību, tomēr otrā puslaika sākumā priekšgalā atkal izvirzījās "76ers". Tas gan nebija uz ilgu laiku, jo trešās ceturtdaļas beigās Bruklinas vienība no 74:75 panāca 87:75, bet Kurucs laukumā atgriezās īsi pēc tam un noslēdzošā ceturkšņa pirmajā daļā guva vēl astoņus punktus.

Tas "Nets" komandai palīdzēja nosargāt pārsvaru, tomēr mača izskaņā "76ers" radīja spiedienu, kas mājiniekiem ļāva pietuvoties, bet ne izcīnīt uzvaru.

Kurucs laukumā bija arī pašās spēles beigās un palīdzēja komandai nosargāt panākumu.

"Nets" ar 11 uzvarām 29 mačos Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 11.vietu, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par viena panākuma tiesu. Savukārt "76ers" ar 19 uzvarām šajā konferencē atrodas trešajā vietā.

Bruklinas komanda nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad uzņems vienu no tiešajām konkurentēm Vašingtonas "Wizards".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu