Krievijas telekanāla izlielītais tehnoloģiskais sasniegums izrādās aktieris robota kostīmā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadri no video

"Robots Boriss jau iemācījies dejot, un nemaz ne tik slikti," ziņu sižetā stāsta Krievijas valsts televīzijas "Rossija 24" diktors, uzdodot to par tehnoloģisku sasniegumu. Taču acīgie sociālo tīklu lietotāji drīz vien atrada pierādījumu, ka "augsto tehnoloģiju robots" ir nekas cits kā vīrietis robota maskā, - fotogrāfiju, kurā zem ķiveres redzams cilvēka kakls, vēsta "The Guardian".

Krievijas portāls "TJournal" sāka ķidāt robota uzstāšanos jauniešu robotikas forumā: kur ir Borisa ārējie sensori un kāpēc robots dejojot veicis tik daudz nevajadzīgu kustību? 

Drīz vien sociālajos tīklos parādījās fotogrāfija, kas parādīja - robots Boriss ir nekas cits kā pārģērbies cilvēks.

Izrādījās, ka robotikas forumā patiesībā tika demonstrēts uzņēmuma "Show Robots" radītais robota ietērps. 3300 eiro vērtais kostīms aprīkots ar mikrofonu un displeju, radot "gandrīz pilnībā ticamu ilūziju, ka jūsu priekšā stāv īsts robots".

Vēlāk Vladimira Putina oponenta Mihaila Hodorkovska dibinātā aģentūra "MBH Media" publicēja attēlu ar robota kostīmā ieģērbto aktieri, kurš noņēmis ķiveri, pirms otrdien Jaroslavļā notikušā foruma.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka neesot mēģinājuši Borisu uzdot par īstu robotu. Taču valsts televīzijas sižetā tas tika pasniegts tieši tā. "Pilnībā iespējams, ka kāds no šiem skolēniem sāks nodarboties ar robotiku," sacīja diktors. "Īpaši tāpēc, ka forumā viņiem ir iespēja apskatīt pašus modernākos robotus."

Trešdienas rītā sižets uz laiku pazuda no "Rossiya 24" "YouTube" kanāla, bet pēcpusdienā atkal bija apskatāms.

Viltus ziņas Kremļa kontrolētajos kanālos nav retums. Valsts kontrolētais Pirmais kanāls pagājušonedēļ atvainojās par maldinošu sižetu, kurā jauns ukraiņu vīrietis it kā sūdzas par valstī notiekošo pēc Eiromaidana. Vēlāk vīrietis, kurš patiesībā ir baltkrievs, medijam RFE/RL atzina, ka viņam esot "liels kauns" par savu dalību sižetā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu