Putina esošie un bijušie miesassargi no valsts saņēmuši ekskluzīvus dzīvokļus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina esošie un bijušie miesassargi, kas strādājuši un strādā Krievijas Federālajā apsardzes dienestā, dāvinājumā no valsts saņēmuši dzīvokļus, kuru vērtība sasniedz pat vienu miljardu rubļu (13,2 miljonus eiro), noskaidrots nedēļas izdevuma “Sobesednik” veiktajā izmeklēšanā.

Kā noskaidrojis izdevums, visveiksmīgāk dzīvokļa jautājumu atrisinājis bijušais Putina apsargs un pašreizējais Tulas apgabala vadītājs Aleksejs Djumins.

2014.gada beigās viņš kļuva par īpašnieku dzīvoklim namā Maskavā. Šis nams atrodas blakus Puškina vārdā nosauktajam tēlotājmākslas muzejam, pavisam netālu no Kremļa.

Šis dzīvoklis aizņem 344 kvadrātmetru platību.

Kā noskaidrojis “Sobesednik”, ekskluzīvo dzīvokli Djumins no valsts esot saņēmis par līdzdalību bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča evakuācijā uz Krieviju.

Līdzīgas platības dzīvoklis šajā mājā tiek pārdots par nepilnu miljardu rubļu.

Līdz ekskluzīvā dzīvokļa saņemšanai Djumins iepriekš dzīvojis 138 kvadrātmetru plašā dzīvoklī namā, kurā dzīvojuši cilvēki, kas strādājuši Putina administrācijā.

Šajā mājā dzīvokļi pieder arī vairākiem citiem Putina bijušajiem apsargiem, tostarp pašreizējais Krievijas ārkārtas situāciju ministrs Jevgeņijs Ziņičevs un pašreizējais Federālā apsardzes dienesta vadītāja vietnieks Oļegs Kļimentjevs.

“Sobesednik” arī noskaidrojis, ka, neskaitot šo dzīvokli, Kļimentjevam pieder arī jauns mājoklis kādā namā Lomonosova prospektā.

Šajā mājā Kļimentjevam kaimiņos dzīvo vēl viens bijušais Putina apsargs – pašreizējais prezidenta lietu pārvaldes vadītājs Aleksandrs Kolpakovs.

“Sobesednik” publikācijā tiek pieminēts arī bijušais prezidenta drošības dienesta vadītājs un pašreizējais nacionālās gvardes virspavēlnieks Viktors Zolotovs.

Zolotovam Maskavā pieder dzīvoklis, ko viņš saņēmis no prezidenta lietu pārvaldes, savukārt viņa meita Žanna dzīvo ekskluzīvā dzīvoklī jau pieminētajā namā Lomonosova prospektā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu