NATO Ukrainai piegādās drošu militāro komunikāciju aprīkojumu (2)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

NATO līdz gada beigām Ukrainas bruņotajiem spēkiem piegādās drošu komunikāciju aprīkojumu, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ceturtdien apsolīja Ukrainas prezidentam Petro Porošenko. Stoltenbergs un Porošenko tikās, lai runātu par Krievijas agresiju, vēsta aģentūra "Reuters".

"Es teicu prezidentam Porošenko, ka līdz gada beigām piegādāšu drošu komunikāciju aprīkojumu Ukrainas bruņotajiem spēkiem," sacīja Stoltenbergs. Tā būs daļa no plāna, saskaņā ar kuru NATO dalībvalstis Ukrainai novirzīs apmēram 40 miljonus eiro.

Stoltenbergs uzteica Ukrainas spēju krīzes laikā saglabāt "mieru un savaldīšanos". Viņš arī izteica atbalstu Ukrainas cerībām nākotnē pievienoties NATO, pret ko stingri iebilst Maskava.

Krievija ignorē starptautiskos aicinājumus atbrīvot trīs novembrī Kerčas šaurumā sagrābtos Ukrainas karakuģus un uz tiem esošos jūrniekus. 

Porošenko ceturtdien sacīja, ka Ukrainas lielākā prioritāte esot panākt jūrnieku atgriešanos. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu