Liepājā vijolnieks Gidons Krēmers un orķestris "Kremerata Baltica"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gidons Krēmers
Gidons Krēmers Foto: publicitātes

Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 27. janvārī notiks koncerts "Krēmers. Kremerata Baltica. Cirks", kurā piedalīsies vijolnieks Gidons Krēmers, orķestris "Kremerata Baltica" un vācu cirka "Circus Roncalli" klauns Roberts Viki, informē koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Santa Margeviča.

Koncertā atskaņos Mečislava Veinberga, Astora Pjacollas un Artura Maskata mūziku.

Būdams liels cirka cienītājs, vijolnieks Krēmers ar šo koncertu vēlējies radīt sava veida kamermūzikas versiju par cirku. Koncerts būs kā aizrautīgs priekšnesums, kurā teatrālas etīdes apvienosies ar mūziku un slavenais vācu cirka "Circus Roncalli" klauns Roberts Vike sadarbosies ar orķestri un pašu Krēmeru, stāstīja Margeviča.

Atzīmējot 20. gadsimta poļu komponista Veinberga simto jubileju, koncertā būs klausāma viņa mūzika, kas nereti rakstīta kino un teātrim.

Koncerta pirmajā daļā būs dzirdama argentīniešu komponista Pjacollas tempermentīgā mūzika, bet koncertu atklās ar zināma pašmāju komponista Maskata opusu "Pusnakts Rīgā", ko pats skaņradis raksturo kā tango un veltījumu skaistai mīlestībai.

Koncerts Liepājā sāksies plkst.17. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīzē".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu