Kučinskis: Tirgus situācija un izmaksas ES lauksaimniekiem ir vienādas, tāpēc arī atbalstam jābūt līdzvērtīgam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Māris Kučinskis.
Māris Kučinskis. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ņemot vērā, ka tirgus situācija un izmaksas Eiropas Savienības (ES) lauksaimniekiem ir faktiski vienādas, arī atbalstam jābūt līdzvērtīgam, norāda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), pievienojoties Briselē protestējošajiem Baltijas lauksaimniekiem.

Kā informēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Dace Kārkliņa, ZZS pauž atbalstu Latvijas un pārējo Baltijas valstu lauksaimniekiem, kuri šodien pulcējušies uz protesta akciju Briselē, lai aicinātu ES līmenī ievērot taisnīgu kopējo lauksaimniecības politiku un visiem lauksaimniekiem nodrošināt līdzvērtīgus tiešmaksājumus.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas lauksaimniekiem Briselē pievienojās Kučinskis, kurš piedalās ES valstu un valdību vadītāju sanāksmē, diskutējot par ES daudzgadu budžetu, pavēstīja Kārkliņa. "Ņemot vērā, ka tirgus situācija un izmaksas ES lauksaimniekiem ir faktiski vienādas, arī atbalstam jābūt līdzvērtīgam. Ir svarīgi, ka paust savu viedokli par šo jautājumu Briselē ierodas ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu lauksaimnieki," norādīja valdības vadītājs.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze akcentēja, ka ZZS politiķi jau pašlaik esot panākuši, ka Brisele nākamajam periodam plāno piešķirt lielāku finansējumu tiešmaksājumiem, lai gan lielākā daļā ES valstu finansējums tiek samazināts. "Mēs nedrīkstam apstāties pie sasniegtā, jo Latvijā tiešmaksājumi ir joprojām ir salīdzinoši zemāki. Mēs cīnīsimies par labākiem nosacījumiem mūsu lauksaimniekiem un lielākiem maksājumiem, lai mūsu valsts lauksaimnieki varētu konkurēt ES tirgū," sacīja Krauze.

Latvija sarunās par ES daudzgadu budžetu turpina iestāties par pietiekamu finansējumu gan kohēzijas un kopējās lauksaimniecības politikas mērķu sasniegšanai, gan jaunu prioritāšu īstenošanai, norāda ZZS pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu