IBSF pieciem Krievijas bobslejistiem piespriež pagaidu diskvalifikācijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Zubkovs
Aleksandrs Zubkovs Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) par antidopinga noteikumu pārkāpumiem 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs piespriedusi pagaidu diskvalifikācijas pieciem Krievijas bobslejistiem, vēsta IBSF.

Diskvalifikācijas ar 13.decembri saņēmuši Aleksandrs Zubkovs, Aleksejs Vojevoda, Aleksandrs Kasjanovs, Aleksejs Puškarevs un Ilvirs Huzins.

Diskvalifikācijas piespriestas, balstoties uz Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) spriedumu, kas daļēji apstiprināja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Disciplinārlietu komisijas lēmumu, ar kuru šiem bobslejistiem tika anulēti rezultāti Soču olimpiskajās spēlēs.

No šiem sportistiem šobrīd aktīvi ir pilots Kasjanovs un stūmējs Puškarevs, šosezon vēl uz starta nav izgājis Huzins, bet Zubkovs un Vojevoda noslēguši savas karjeras, pirmajam no viņiem ieņemot Krievijas Bobsleja federācijas prezidenta amatu.

Jau ziņots, ka šovasar IBSF oficiāli savā mājaslapā izmainīja 2014.gada Soču olimpisko spēļu bobsleja sacensību rezultātus, kas latviešu pilotam Oskaram Melbārdim nozīmē zelta iegūšanu četriniekos un bronzas saņemšanu divniekos.

Zelts četriniekos līdz ar to pienākas arī Melbārža stūmējiem Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kamēr Dreiškenam būtu jāsaņem arī bronza divniekos, taču pagaidām gan vēl Latvijas sportisti medaļas nav saņēmuši.

SOK pagājušā gada decembrī piesprieda diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liedza piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti varēja startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem bija uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu