ASV nolemj izbeigt militāro atbalstu Saūda Arābijas karadarbībai Jemenā (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Senāts ceturtdien nobalsoja par ASV militārā atbalsta izbeigšanu Saūda Arābijas vadītajai karadarbībai Jemenā, ar šo lielā mērā simbolisko lēmumu vēršoties pret prezidenta Donalda Trampa atbalstu Rijādai.

Senāts pieņēma rezolūciju par militārā atbalsta izbeigšanu, 56 no 100 senatoriem nobalsojot par un 41 senatoram balsojot pret.

Jemenā kopš 2014.gada beigām notiek cīņa par varu starp Saūda Arābijas atbalstīto valdību un šiītu nemierniekiem hutiešiem, kurus atbalsta Irāna. Zviedrijā pašlaik notiek Jemenas miera sarunas par karadarbības izbeigšanu.

Rezolūciju atbalstīja demokrātu senatori un arī daži republikāņu senatori. Kongresa apakšnamā Pārstāvju palātā jebkura līdzīga likumprojekta pieņemšana ir atlikta līdz janvārim, kad demokrāti pārņems no republikāņiem kontroli pār Pārstāvju palātu.

Senāts pirms tam pieņēma rezolūciju, kas vaino Saūda Arābijas kroņprinci Mohammedu bin Salmanu žurnālista Džamala Hašogi slepkavībā, kas oktobrī tika izdarīta Saūda Arābijas konsulātā Stambulā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu