ASV nākas pārtraukt lidojumu salonā aizmirstas cilvēka sirds dēļ

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV aviokompānijas "Southwest Airlines" reisam no Sietlas uz Dalasu pusceļā nācās griezties atpakaļ uz Sietlas lidostu, jo atklājās, ka salonā aizmirsta transplantācijai paredzēta cilvēka sirds, vēsta raidorganizācija BBC.

Lidsabiedrība norāda, ka sirds no Kalifornijas tika vesta uz slimnīcu Sietlā, taču tā netika laikus izkrauta no lidmašīnas. Tikai pusceļā uz Dalasu apkalpe pamanīja, ka vērtīgā krava joprojām atrodas lidaparātā.

Pasažieri bija šokēti, kad lidmašīnas kapteinis atklāja iemeslu, kāpēc lidmašīna atgriezās Sietlā, raksta BBC.

Daži internetā sāka meklēt informāciju par to, cik ātri sirdi nepieciešams transportēt, lai tā būtu derīga transplantācijai. Parasti tās ir četras līdz sešas stundas. Lidmašīna gaisā atradās trīs stundas.

Pasažieru vidū bija kāds ārsts, kurš intervijā laikrakstam "Seattle Times" notikušo nodēvēja par "ārkārtīgas nolaidības šausmu stāstu". Viņš nebija saistīts ar orgāna pārvadāšanu.

Pēc lidmašīnas nosēšanās Sietlā sirds tika nogādāta slimnīcā, kur tās audi tiks saglabāti vēlākai izmantošanai. Slimnīca orgānu saņēma ieteicamajā periodā, norāda laikraksts.

Incidents notika svētdien, bet medijos par to sāka rakstīt tikai ceturtdien.

Sirds nebija paredzēta konkrētam pacientam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu