Pareizticīgo priesteris-influenceris iekuļas nepatikšanās par dižošanos ar luksusa zīmoliem (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Krievijas Pareizticīgās baznīcas priesteris iekūlies nepatikšanās par mēģinājumiem spert pirmos soļus influencera profesijā, publicējot sociālajā tīklā "Instagram" fotogrāfijas ar luksusa klases kurpēm, somām un citiem aksesuāriem, ziņo Krievijas medijs "The Moscow Times".

Tverā strādājošais pareizticīgo priesteris Vjačeslavs Baskakovs sociālajos tīklos dižojās ar "Louis Vuitton" somu un "Gucci" kurpēm, kuru cenas var sasniegt tūkstošiem eiro.

Baskakova "Instagram" konts ir izdzēsts, taču internets neko neaizmirst - sociālajos tīklos cirkulē par ""Gucci" priesteri" iesauktā Baskakova uzņemtie attēli.

Foto: Instagram

Baznīcas pārstāvis vēlāk paziņoja, ka par Baskakovu tikšot sākta izmeklēšana un disciplinārā komiteja centīšoties viņu "vest pie prāta".

Baskakovs atvainojies par savu rīcību. "Man ir liels kauns, un es uzņemos pilnīgu atbildību par notikušo," medijos publicētā atvainošanās vēstulē raksta garīdznieks. "Es nožēlošu grēkus un slēgšu savu "Instagram", jo nemāku uzvesties pieticīgi un adekvāti."

Baskakovs norādīja, ka viņam par ieradumu kļuvusi "visa patīkamā un negrēcīgā" izrādīšana sociālajos tīklos. "Es gribēju būt atvērts cilvēks. Mani brīdināja to nedarīt, bet es cīnījos par šo brīvību," uzsver priesteris.

Foto: Instagram

Baskakovs vēstulē atzina, ka bija bēdīgu slavu iemantojušā "Instagram" konta īpašnieks, taču norādīja, ka dažas no tur redzamajām zīmolu mantām neesot piederējušas viņam.

"Vairums attēlu uzņemti veikalos. Neviens priesteris nevar atļauties tādas lietas. Un kam tas vajadzīgs?" raksta Baskakovs.

Ar neiralģiju sirgstošais garīdznieks sacīja, ka ārsts viņam ieteicis "nomainīt vidi un apstākļus", jo tas palīdzētu mazināt simptomus. Sekojot ārsta padomam, Baskakovs nolēmis mainīt savu ārējo tēlu. "Es mainīju to, ko varēju, - apavus un šalli," viņš skaidro.

Foto: Instagram

Baskakovs nav pirmais pareizticīgo garīdznieks, kura izšķērdīgais dzīvesveids novedis līdz skandālam. 2012.gadā Krievijas Pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils izpelnījās nopēlumu par dārga "Breguet" rokaspulksteņa valkāšanu.

Patriarha Kirila runasvīrs svētdien nopēla Baskakova izdarības. "Baznīcas priesteriem nevajadzētu vadīt tik nepieticīgu un neieturētu dzīvi," viņš uzsvēra. "Garīdznieks nevar no rīta baznīcā būt mācītājs, bet pēc pusdienlaika darīt visu, kas ienāk prātā."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu