Kur pazudusi KHL?

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maskavas CSKA hokejisti
Maskavas CSKA hokejisti Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ja pagājušajā nedēļas nogalē ļāvāmies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizraujošajiem mačiem, tad šajā nedēļas nogalē jāmeklē cita sporta izklaide. Lai netērētu laiku urbjoties cauri TV programmām un meklējot labāko, ar šīs nedēļas nogales sporta aktualitātēm iepazīstina Dainis Niedra, Latvijas lielākā sporta totalizatora "Optibet" vadītājs.

Kontinentālā hokeja līga šonedēļ ir paņēmusi īsu pauzi, jo visa uzmanība Eiropas hokejā ir pievērsta Eirotūrei. Iespējams, daudziem šis turnīra nosaukums neko neizsaka, tāpēc ieskatīsimies detalizētāk, kas slēpjas aiz šā vārda.

Eiroturnīrs ir ikgadējs hokeja turnīrs, kurā piedalās tikai četru valstu nacionālās vīriešu hokeja izlases - Čehija, Somija, Zviedrija un Krievija. Minēto valstu komandas šo turnīru izmanto, lai sagatavotos gaidāmajam pasaules hokeja čempionātam, kā arī reizi 4 gados - olimpiskajām spēlēm.

Eiroturnīrs ir lieliska iespēja jaunajiem, mazāk pieredzējušiem hokejistiem saspēlēties ar savas valsts hokeja izlases pārstāvjiem. Turnīrs sastāv no 4 posmiem, katrs posms norisinās vienā no dalībvalstīm. Katra posma uzvarētājs balvā saņem 50 000 eiro, un visa turnīra uzvarētājs - papildu 75 000 eiro. Turnīrs norisinās kopš 1996. gada, un līdz šim medaļām visbagātākā ir bijusi Somijas izlase.

Kā jau visās līgās un turnīros, arī Eiroturnīra izlašu sastāvā ir hokeja zvaigznes, kā spēlei ir vērts sekot līdzi. Šosezon turnīra tabulas līdera pozīciju pārliecinoši ieņem Čehijas izlases uzbrucējs Dominiks Kubaliks. Četrās aizvadītās spēlēs čehu hokejists ir guvis 4 vārtus, nopelnījis 5 punktus un beidzis spēles ar lietderības koeficientu 5. Turpat aiz viņa otrajā pozīcijā ierindojas Maskavas CSKA uzbrucējs, bijušais komandu Bufalo "Sabres" un Kolorādo "Avalanche" loceklis Mihails Grigorenko. Eiroturnīrā viņš pārstāv Krievijas izlasi.

Līdz šim 4 spēlēs Grigorenko ir guvis 3 vārtus un veicis 2 rezultatīvas piespēles, un viņa meistarība var straujiem soļiem nomest čehu līderi no troņa. Trešajā pozīcijā ierindojas Grigorenko pašreizējais kolēģis, Maskavas CSKA malējais uzbrucējs un Krievijas izlases spēlētājs Kirils Kaprizovs. Viņa rezultativitātes rādītāji ir līdzīgi Grigorenko, kas nozīmē, ka šie abi talantīgie hokejisti var būt Krievija izlases trumpis uz Eiroturnīra zelta medaļām.

Vakar spēli aizvadīja Zviedrija - Krievija un Somija - Čehija. Pirmajā pārī pirms spēles par izteiktu līderi tika uzskatīta Krievijas komanda, tās iespējamība uzvarēt tika vērtēta ar 69%. Tomēr, spēles pamatlaikā abas komandas nospēlēja neizšķirti, ar rezultātu 2-2. Tikai pēc papildlaika, soda metienos pretinieku nelielo pārākumu atzina Zviedrijas izlase, zaudējot mūsu kaimiņzemei ar rezultātu 2-3. Eirotūre lutina savus skatītājus ar rezultatīvām spēlēm, vairākiem gūtiem vārtiem, un to varējām piedzīvot arī vakardienas otrajā duelī. Somijas - Čehijas mača rezultātu pirms spēles nebija tik viegli paredzēt, bukmeikeru prognozes par abu komandu uzvarām bija gandrīz 50% - 50%. Abas izlases intrigu spēlē noturēja līdz pēdējam. Spēles pirmajā pusē līderos izvirzījās Somija, pirmajā periodā gūstot 1 vārtus, otrajā – vēl 2. Spēles pēdējais periods sākās ar rezultātu 3-0 Somijas labā, bet tas neapturēja čehus, kas trešajā periodā pārliecinoši guva 3 vārtus pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu 3-3. Spēles uzvarētājs tikai noskaidrots tikai soda metienos, kur punktu uz "i" pielika Čehijas izlase, gūstot uzvaras vārtus.

Nedēļas nogalē gaidāmi vēl 2 dueļi katru dienu. Sestdien pie brokastīm plkst. 10:30 jāseko līdzi Somijas – Zviedrijas mačam. Ņemot vērā iepriekšējo spēļu statistiku, abām komandām ir līdzīgas iespējas uzvarēt. Bukmeikeru prognozēs Somijas iespējamība plūkt uzvaras laurus tiek vērtēta ar 39%, kamēr ar nelielu pārsvaru par līderi tiek uzskatīta Zviedrijas izlase – 43% iespējamība uz uzvaru. Šīs prognozes tikai liecina par vēl vienu neparedzamu cīņu uz ledus. Savukārt pusdienās Jums kompāniju sastādīs Krievijas – Čehijas hokeja izlases, kas uz ledus kāps plkst. 14:45. Šeit viss vairāk vai mazāk skaidrs – ar 67% pārliecību apgalvoju, ka savu pārākumu uz ledus demonstrēs Krievijas izlase. Vairāki skaisti gūti vārti, izspēles kombinācijas un hokejistu meistarība – to varēsim pieredzēt šajā duelī.

Ja sestdien plānos ir piparkūku cepšana un eglītes rotāšana, tad sekot līdzi intriģējošam hokejam var paspēt arī svētdien. Plkst. 13:00 hokeja laukumā tiksies Čehija – Zviedrija. Pašlaik par šī dueļa favorīti tiek uzskatīta Zviedrijas komanda, Čehijas izlases izredzes uz uzvaru ir tikai 32%. Līdzīgi ir arī ar otru dueli Krievija – Somija, kas spēlēs plkst. 16:00. Arī šeit par favorīti iezīmējas Krievijas izlase, šīs komandas iespējamība uzvarēt tiek vērtēta ar 54%. Protams, ka šī aina var mainīties pēc sestdienas mačiem, jo hokejā pārsteigumu netrūkst.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu