74% Krievijas iedzīvotāju nav gatavi iesaistīties masveida protestos (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

74% Krievijas iedzīvotāju nav gatavi atbalstīt un iesaistīties masveida protesta akcijās ar politiskām prasībām, secināts Krievijas lielākā neatkarīgā sabiedriskās domes izpētes uzņēmuma “Levadas centrs” veiktajā iedzīvotāju aptaujā.

Tikmēr 22% respondentu atbildējuši, ka viņi šādās akcijās iesaistītos, savukārt vēl 4% cilvēku bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Aptaujas dalībniekiem arī tika uzdots jautājums – kā viņi vērtē iespējamību, ka viņu reģionā varētu notikt masveida protesta akcijas pret vispārējā dzīves līmeņa samazināšanos, vēsta Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska portāls “Mbh.media”.

59% respondentu atbildēja, ka šādi protesti esot mazticami, 37% uzskata, ka tie ir pilnībā iespējami, bet 5% respondenti nevarēja atbildēt uz šo jautājumu.

Tajā pašā laikā 55% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka par valsts ekonomiskās situācijas pasliktināšanos atbildīgs ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

“Levadas centra” aptauja tika veikta novembra beigās un tajā piedalījās 1600 cilvēki.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu