Francijas policija gatavojas kārtējiem "dzelteno vestu" protestiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Bažījoties par jauniem vardarbīgiem protestiem, kas jau piekto nedēļas nogali pēc kārtas varētu piemeklēt Francijas galvaspilsētu, Parīzes policijas priekšnieks Mišels Delpiks piektdien paziņojis par pastiprinātiem drošības pasākumiem.

Sarunā ar radiostaciju RTL Delpiks pavēstīja, ka atkal plāno sestdien kārtības uzturēšanai Parīzē mobilizēt 8000 policistu, kuru rīcībā būs arī 14 bruņumašīnas.

Viņš piebilda, ka atšķirībā no pagājušās nedēļas tiks izveidots lielāks skaits patruļvienību, kuru uzdevums būs aizturēt vandaļus Elizejas lauku apkārtnē, kas atkal varētu mēģināt demolēt veikalus un kafejnīcas.

Kopš 17.novembra, kad sākās tā dēvēto dzelteno vestu protesti, sadursmēs ar policiju vai negadījumos, kas ar tiem saistīti, dzīvību zaudējuši jau seši cilvēki.

"Dzelteno vestu" kustību sākotnēji izraisīja valdības lēmums paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bet pakāpeniski tā izvērsusies daudz plašākos protestos, atspoguļojot vispārējo sabiedrības neapmierinātību ar prezidenta Emanuela Makrona politiku.

Lai gan valdība, piekāpjoties protestētājiem, paziņojusi par atteikšanos no plānotās degvielas nodokļa paaugstināšanas un Makrons apsolījis paaugstināt minimālo algu, kā arī piekāpies jautājumā par paaugstinātu nodokļu piemērošanu pensionāriem, nekas neliecina, ka protestu kustība, kas satricinājusi visu Franciju, ietu mazumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu