"Latvijas mobilais telefons" pievieno sev meitas uzņēmumu "ZetCom"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas mobilo sakaru operators "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pievienos sev meitasuzņēmumu "ZetCom", informēja LMT preses sekretāre Elīna Lidere.

Viņa norādīja, ka turpmāk "ZetCom" juridiski un fiziski vairs nebūs atsevišķs uzņēmums, jo tas tiks integrēts LMT struktūrā.

Lidere atzīmēja, ka integrācijas mērķis ir uzlabot "ZetCom" klientu pieredzi, paplašinot tiem pieejamo mobilo datu pakalpojumu un iekārtu klāstu, kā arī sniedzot daudzveidīgāku apkalpošanu atbilstoši nozares attīstības tendencēm.

Lidere sacīja, ka pakāpeniska "ZetCom" funkciju iekļaušana LMT infrastruktūrā turpinājusies kopš 2010.gada pēc tam, kad LMT iegādājās 100% "ZetCom" kapitāldaļu. Viņa norādīja, ka "ZetCom" jau iepriekš pakalpojumu nodrošināšanai izmantoja LMT mobilo sakaru infrastruktūru.

"ZetCom" klientiem nodrošina pamata balss un mobilo datu pakalpojumus, izmantojot "Amigo" zīmolu.

LMT pārstāve uzsvēra, ka klientiem nav jāveic nekādas papildu darbības, un pakalpojumi, tostarp arī "Amigo" pakalpojumi, tiks nodrošināti tāpat kā ierasts, jo LMT uzņemas visas "ZetCom" saistības un klientu apkalpošanu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "ZetCom" pērn strādāja ar 11,265 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga 2,7 reizes un bija 1,732 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2002.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 2902 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir LMT.

LMT apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 3,7% salīdzinājumā ar 2016.gadu un bija 163,664 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās par 26,2% - līdz 30,674 miljoniem eiro. LMT reģistrēts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Lattelecom" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu