Latvijas Banka nākamajā gadā gada vidējo inflāciju Latvijā prognozē 2,9% apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

 Latvijas Banka nākamajā gadā gada vidējo inflāciju Latvijā prognozē 2,9% apmērā, savukārt 2020.gadā - 2,5% apmērā, piektdien žurnālistiem pavēstīja Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa.

Vienlaikus gada vidējās inflācijas prognoze šim gadam samazināta no 2,9% līdz 2,6%.

Razmusa atzina, ka noturīga tautsaimniecības attīstība nosaka to, ka iekšzemes pieprasījuma ietekme uz pamatinflāciju pakāpeniski pieaug, taču šis pieaugums līdz šim bijis mazāks par gaidīto, tādēļ 2018.gada inflācijas prognoze noteikta 2,6% līmenī, savukārt 2019.gadā cenas augs par 2,9%.

Vienlaikus viņa minēja, ka ienākumu konverģences process noteiks to, ka arī nākamajos gados inflācija, visticamāk, pārsniegs eiro zonas vidējo rādītāju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka novembrī salīdzinājumā ar oktobri Latvijā patēriņa cenas samazinājās par 0,1%, bet gada inflācija - šogad novembrī salīdzinājumā ar 2017.gada novembri - bija 3% līmenī. Savukārt 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, novembrī pieauga par 2,5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu