Latvijas junioru hokeja izlase piedzīvo vēl vienu zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešo zaudējumu Vācijā notiekošajā pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas A grupas turnīrā piektdien piedzīvoja Latvijas U-20 hokeja izlase, kas ar 2:4 piekāpās Norvēģijas vienaudžiem. Kārļa Zirņa vadītā komanda jau iepriekš bija zaudējusi cerības atgriezties elites divīzijā, turklāt vēl būs jāturpina cīņa par vietas nosargāšanu pēc spēka otrajā turnīrā.

(Papildināts viss teksts.)

Latvijas jaunie hokejisti pirms sestdien gaidāmā mača nonākuši apakšgrupas pēdējā vietā. Latvieši sestdien tiksies ar Baltkrieviju, kam Vācijas neveiksmes gadījumā augstākās divīzijas sasniegšanai vajadzēs uzvaru pār Latviju. Tikmēr Francija tiksies ar Vāciju, bet Austrija ar Norvēģiju.

Abus vārtus piektdienas mačā Latvijas izlases labā guva Viktors Jašunovs.

Mača rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Jašunovs, kurš pēc ilgstošas latviešu dominēšanas pretinieku aizsardzības zonā iebakstīja ripu vārtos. Tiesa, pēc divām minūtēm pretinieki izlīdzināja rezultātu.

Tāpat Jašunovs precīzi meta arī otrā perioda devītajā minūtē, kad vēlreiz neatlaidīgi nospēlēja pretinieku vārtu priekšā. Taču arī šoreiz norvēģi panāca neizšķirtu, divas minūtes pirms trešdaļas beigām gūstot atbildes vārtus.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas astoņas minūtes, Latvijas juniori ielaida vēl vienus vārtus un nonāca iedzinējos, bet pēdējā minūtē norvēģi raidīja ripu tukšā latviešu cietoksnī, pielikdami punktu mačam.

Latvija - Norvēģija 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Vēlāk Austrija, kas pirms tam bija grupas pēdējā vietā, ar 4:2 (1:2, 1:0, 2:0) pārspēja Franciju.

Pirms pēdējās kārtas grupā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Vācija, kamēr deviņi punkti ir Baltkrievijai. Tālāk ar sešiem punktiem seko Norvēģija, četri punkti ir Austrijai, bet pa trim punktiem iekrājušas Francija un Latvija, savstarpējā mačā pārākiem esot francūžiem.

Turnīra pirmajā mačā svētdien Latvijas izlase ar 1:3 piekāpās Francijai, otrajā duelī ar 4:1 pārspēja Austriju, bet trešajā mačā ar 1:4 atzina Vācijas pārākumu. Latvijas hokejisti vairs nepretendē uz atgriešanos elitē.

Tikmēr Norvēģijas juniori pirmajā divās spēlēs cieta zaudējumus 3:5 pret Baltkrieviju un 0:4 pret Vāciju, bet trešajā duelī ar 5:0 pārspēja Franciju.

Turnīra noslēgumā Latvijai sestdien būs tikšanās ar Baltkrieviju.

Turnīra noslēgumā Latvijai sestdien būs tikšanās ar Baltkrieviju.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīs ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis dalībai planētas meistarsacīkstēs iekļāvis 13 uzbrucējus, septiņus aizsargus un divus vārtsargus. Vislielākā pārstāvniecība - astoņi hokejisti - ir no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga".

Zirnim arī šajā sezonā asistē amerikāņu speciālists Frensiss Anzalone, kurš iepriekš kopā ar latviešu speciālistu strādāja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Božersitijas-Šrīvportas "Mudbugs", kā arī asistēja pērnā gada pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Francijā. Tāpat asistenta pienākumus pilda Raimonds Vilkoits, kurš ikdienā strādā MHL vienībā "Rīga". Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību, kā ierasts, ir atbildīgs Ēriks Visockis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase starptautiskajā novembra pārtraukumā piedalījās turnīrā Dānijā, kur izcīnīja pirmo vietu. Pirms pasaules čempionāta latvieši pārbaudes mačā tikās ar Austriju, izcīnot uzvaru ar 5:1.

Pagājušajā gadā Latvijas hokejistiem neizdevās atgriezties elites divīzijā, noslēgumā tikai par punktu atpaliekot no Kazahstānas. Vēl pērnā gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu