Aizturēti Kauguru pasta nodaļas aplaupītāji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizdomās par bruņotu laupīšanu, kas tika izdarīta šā gada septembrī no Kauguru pasta nodaļas, Valsts policija ir aizturējusi divus vīriešus. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka noziegums bijis rūpīgi plānots un tas izdarīts, vienam no ļaundariem izmantojot neikdienišķus maskēšanās līdzekļus. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, aizturētajiem piemēroti drošības līdzekļi un uzlikts arests mantai.

Jau ziņots, ka šā gada 7. septembrī ap pulksten 06.30 tika aplaupīta Kauguru pasta nodaļa. Tajā ienāca nepazīstams vīrietis, piedraudēja pasta darbiniecei ar ieroci un nolaupīja ievērojamu naudas summu. Par laimi, šajā noziegumā neviena persona nav guvusi miesas bojājumus.

Noziegumu izmeklēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes policisti, kuriem lielu atbalstu gan ar savām liecībām, gan videonovērošanas kameru ierakstiem sniedza “Latvijas Pasta” drošības dienesta darbinieki.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka noziegums bija rūpīgi izplānots. Vīrietis, kurš iegāja pasta nodaļā un nolaupīja naudu, centās slēpt savu identitāti, maskējoties ar parūku un mākslīgajām ūsām. Īstenot noziegumu viņam palīdzēja līdzdalībnieks.

Šā gada novembrī VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes policisti abus aizdomās turētos vīriešus aizturēja. Viens no nozieguma līdzdalībniekiem jau iepriekš sodīts par laupīšanām, savukārt otrs vīrietis iepriekš policijas redzeslokā nav nonācis.

Kratīšanu laikā policisti ir atguvuši daļu no nolaupītās naudas un atsavinājuši lietiskos pierādījumus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta ceturtās daļas - par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieroci. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Nozieguma galvenajam īstenotājam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt līdzdalībniekam - drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Ir uzlikts arests aizdomās turēto vīriešu mantai - nekustamajam īpašumam, automašīnām un naudai.

Valsts policija turpina notikušā izmeklēšanu un detalizētāku informāciju par nozieguma apstākļiem šobrīd nevar sniegt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu