Strasbūras terorakts: pratināšanai aizturēti septiņi uzbrucējam pietuvināti cilvēki

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Saistībā ar Strasbūrā, Francijā, otrdien notikušo teroraktu pratināšanai aizturēti septiņi cilvēki, pavēstīja Francijas vecākais terorisma lietu prokurors Remī Eincs. Aizturēto vidū ir terorista Šerifa Šekata četri ģimenes locekļi, kā arī trīs tuvi paziņas.

Izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai Šekatam kāds uzbrukumu sarīkot ir palīdzējs, uz to iedrošinājis vai arī sniedzis atbalstu divu dienu laikā pēc uzbrukuma. Ceturtdienas vakarā policija Šekatu nošāva.

Četri teroraktā ievainotie joprojām ir slimnīcā, viena stāvoklis ir kritisks, sacīja Eincs.

Šekats tika nošauts Strasbūras Neidorfas rajonā, kurā policija ceturtdien bija izvērsusi operāciju viņa meklēšanai. Šekatu meklēja vairāk nekā 700 policistu.

Terorists atklāja uguni uz policistiem un atbildes ugunī tika nogalināts.

Šekata sarīkotajā apšaudē otrdien Strasbūras centrā pie Ziemassvētku tirdziņa tika nogalināti trīs, bet ievainoti 13 cilvēki. Vienam no upuriem iestājusies smadzeņu nāve.

Francijas prokurori uzskata otrdien sarīkoto apšaudi par teroraktu.

Teroristu grupējuma "Islāma valsts" propagandas atzars "Amaq" ceturtdienas vakarā paziņoja, ka 29 gadus vecais Šekats bijis "Islāma valsts" kareivis.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu