"Attīstībai/Par!" ieinteresēta uzņemties FM, VM un AM pārraudzību (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) topošajā valdībā ir ieinteresēta uzņemties Finanšu ministrijas (FM), Veselības ministrijas (VM) un Aizsardzības ministrijas (AM) pārraudzību, šodien pēc tikšanās ar partiju apvienību "Jaunā Vienotība" (JV) un tās premjera amata kandidātu Krišjāni Kariņu žurnālistiem pauda AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

AP ir ieinteresēta pārraudzīt lielo reformu atsevišķas jomas, tajā skaitā veicot reformas veselības nozarē, teica Pavļuts. Tāpat svarīga ir pašreizējā ārlietu un transatlantiskā kursa saglabāšana, tāpēc politiskais spēks būtu gatavs uzņemties atbildību par aizsardzības jomu, sacīja politiķis. Tāpat tas ir gatavs pārraudzīt arī FM, kur AP ir iespēja piedāvāt savus speciālistus, norādīja politiķis.

Runājot par valdības atbildības jomu sadalījumu, Pavļuts uzsvēra, ka tam jābūt līdzsvarotam, lai valdība būtu stabila.

Pavļuts uzsvēra, ka koalīcija būtu jāveido vismaz piecām partijām. Svarīgi kritēriji ir koalīcijas balsu skaits valdībā, kā arī būtiski, lai jaunajā valdībā būtu pārstāvēti jaunie politiskie spēki, norādīja AP līderis.

Viņš uzskata, ka AP ir ideoloģiski vistuvākais politiskais spēks JV jaunajā parlamenta sasaukumā. Abiem politiskajiem spēkiem arī nav viedokļu atšķirību par valdības veidošanas procesu.

Kā ziņots, JV šodien sāka diskusijas ar vēl piecām partijām par iespēju izveidot valdību Kariņa vadībā. JV sagatavotajā pārskatā par starppartiju konsultāciju tēmām pausts, ka darbs valdībā notiek solidāri, paredzot, ka atbildības jomas valdībā partijām ir pēc paritātes principa jeb vienādā apjomā katram koalīcijas partnerim.

Paredzēts, ka Saeimas priekšsēdētāja amats ir līdzvērtīgs ministra pozīcijai, tātad kopumā runa ir par 15 amatiem - 14 valdības locekļiem un parlamenta spīkers.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu