Nacionālā apvienība vēlētos uzņemties atbildību par VARAM, KM, LM, IeM un IZM (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.
"Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) jaunajā valdībā vēlētos turpināt pārraudzīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Kultūras ministriju (KM), kā arī varētu uzņemties atbildību par Labklājības ministriju (LM), Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Iekšlietu ministriju (IeM), žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars uzskata, ka vēlamākais būtu sešu partiju koalīcijas modelis, tomēr, ņemot vērā atsevišķu politisko spēku nostāju, par šādu risinājumu, viņaprāt, būtu grūti vienoties. VL-TB/LNNK gan "sarkanās līnijas" no parlamentā pārstāvētajām partijām ir tikai pret "Saskaņu".

Kopumā VL-TB/LNNK piekrītot "Jaunās Vienotības" (JV) piedāvātajai ceļa kartei valdības veidošanas sarunās.

Kā ziņots, JV šodien sāka diskusijas ar vēl piecām partijām par iespēju izveidot valdību Kariņa vadībā. JV sagatavotajā pārskatā par starppartiju konsultāciju tēmām pausts, ka darbs valdībā notiek solidāri, paredzot, ka atbildības jomas valdībā partijām ir pēc paritātes principa jeb vienādā apjomā katram koalīcijas partnerim.

Paredzēts, ka Saeimas priekšsēdētāja amats ir līdzvērtīgs ministra pozīcijai, tātad kopumā runa ir par 15 amatiem - 14 valdības locekļiem un parlamenta spīkers.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu