Vācijas dzelzceļš vienojas ar arodbiedrību par koplīgumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Martin Schutt / DPA

Uzņēmums „Deutsche Bahn” un dzelzceļa nozarē strādājošo arodbiedrība EVG panākuši vienošanos par koplīgumu, kas nozīmē atteikšanos no turpmākiem brīdinājuma streikiem Ziemassvētku brīvdienu priekšvakarā. Laikraksts „Suddeutsche Zeitung” sestdien ziņo, ka sarunas ar lokomotīvju vadītāju arodbiedrību GDL vēl turpināsies, taču šajā gadījumā streiku ir iespējams izsludināt tikai pēc šķīrējtiesas lēmuma.

Abas dzelzceļnieku arodbiedrības jau divus mēnešus mēģina panākt algu palielināšanu par 7,5%. Sarunas Berlīnē starp arodbiedrību, kas pārstāv 160 000 dzelzceļa nozarē strādājošo, un uzņēmumu „Deutsche Bahn” turpinājās visu nakti. Sīkākas vienošanās detaļas kļūšot zināmas šīs dienas gaitā.

Trešdien uzņēmums bija nācis klajā ar piedāvājumu dzelzceļnieku algas palielināt pakāpeniski, pirmo 3,2% algu pielikumu nodrošinot turpmāko 34 mēnešu laikā. Kopējais algu pielikums, ko nodrošinās divās kārtās, sasniegs 6,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu