Kurucs: Biju pārsteigts par trenera lēmumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs (no labās)
Rodions Kurucs (no labās) Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs bija pārsteigts par Bruklinas "Nets" komandas galvenā trenera Kenija Atkinsona lēmumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pret Vašingtonas "Wizards" ielikt viņu starta pieciniekā, sacīja spēlētājs.

20 gadus vecais Kurucs piektdien iemeta 15 punktus, uzstādot jaunu NBA karjeras rezultativitātes rekordu, kamēr viņa pārstāvētā "Nets" savā laukumā ar 125:118 (27:31, 43:28, 31:26, 24:33) pārspēja "Wizards" basketbolistus, tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas.

"Uzvarējām tāpēc, ka bijām vienoti. Kopā bijām kā dūre, arī rezervistu soliņš mums nesa enerģiju. Domāju, tieši tā bija atslēga uzvarai," pēcspēles intervijā teica Kurucs.

Šī bija pirmā reize, kad Kurucs NBA maču uzsāka starta pieciniekā. Pēdējās pāris spēles viņam bijušas teicamas, jo arī trešdien pret spēcīgo Filadelfijas "76ers" viņš iemeta 13 punktus, tobrīd uzstādot savu rezultativitātes rekordu.

"Pēdējās dienas ir bijušas lieliskas. Sagatavoju sevi katrai spēlei. Es šo procesu ļoti izbaudu, man pat trūkst vārdu. Izbaudu to, ka beidzot varu spēlēt basketbolu," uzsvēra Latvijas basketbolists. "Pēc trīs gadu nespēlēšanas es beidzot to izbaudu. Komandas biedri man palīdz, un es esmu priecīgs palīdzēt vienībai."

To, ka Kurucs mačā pret "Wizards" laukumā dosies jau starta pieciniekā, viņš uzzinājis dienu pirms spēles.

"Es biju pārsteigts. Biju arī patīkami satraukts, jo lielās komandās es nekad nebiju devies starta pieciniekā. Vienmēr man vajadzēja iesaistīties no rezervistu soliņa. Tagad zinu, kā ir sākt spēli sākuma pieciniekā, un man tas patika. Tas man nozīmē ļoti daudz. Spēlēju ar visu sirdi un laukumā izlieku no sevis visu. Jūtu, ka kāds man vēlas palīdzēt, un es atdaru ar to pašu."

"Nets" komanda pirmo reizi šajā sezonā uzvarējusi četras spēles pēc kārtas.

"Visi ir priecīgi par šo panākumu sēriju. Turpināsim doties uz priekšu. Pēdējā laikā mums ir klājies labi, un centīsimies turpināt tādā pašā garā," norādīja Kurucs.

Bruklinas komanda ar 12 uzvarām 30 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem desmito vietu.

Nākamo maču "Nets" aizvadīs svētdien, kad jau plkst.22 pēc Latvijas laika uzņems Atlantas "Hawks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu