Dzintars: VL-TB/LNNK valdības veidošanas sarunās jābūt stabilizējošam spēkam (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) uzdevums ir būt stabilizējošam spēkam saistībā ar pašlaik notiekošajām valdības veidošanas sarunām, svētdien politiskā spēka kongresā sacīja tā priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis norādīja, ka nacionālā apvienība jau pavasarī prognozēja prokrievisko spēku taktiku rudenī notikušajās vēlēšanās. Ņemot vērā, ka ir ierobežots pilsoņu loks, kas būtu gatavs balsot par partiju «Saskaņa», «šīs partijas proporcionālo ietekmi ir iespējams vairot, panākot, ka pretinieku vēlētāji ir pasīvi vai pieļauj kļūdas», pirms vēlēšanām izteikto prognozi citēja Dzintars.

«Saskaņas» iespējas iekļūt valdībā veicina partiju savstarpējās pretrunas, tāpēc jau pavasarī VL-TB/LNNK prognozēja, ka vēlēšanās atsevišķi spēki mēģinās atbalstīt partijas, kuru enerģija galvenokārt vērsta uz citu latviešu partiju apkarošanu un strupceļa radīšanu pēc vēlēšanām, norādīja politiķis.

«Diemžēl, mūsu negatīvās prognozes piepildās diezgan precīzi. Vairāk nekā divus mēnešus esam bez valdības. Saeima ir sadrumstalota, tā sauktās latviskās partijas – savstarpēji savilkušas »sarkanās līnijas« un sapinušās ultimātos. Valdības veidošanas procesā un politiskajā dzīvē kopumā valda grūti prognozējams haoss,» pauda Dzintars

Viņš norādīja, ka pirmais izlūkgājiens ar «nepolitisko ministru kabinetu», testējot iespējamību «Saskaņas» valdībai, jau ir noticis, taču «par laimi», tas bijis nesekmīgs. Reizē problēma joprojām nav atrisināta, jo valdības sarunas joprojām ir tuvu nulles punktam.

Šajos apstākļos nacionālajai apvienībai ļauties «kārdinājumam reitingu egoisma nolūkos arī pašiem pieliet eļļu ugunij un vairot haosu, Nacionālās apvienības uzdevums šobrīd ir būt stabilizējošam spēkam,» pauda politiķis.

Viņš norādīja, ka, lai tiktu uz priekšu bez «Saskaņas» valdības, ir jāsastrādājas ļoti atšķirīgām partijām. Līdz ar to nebūtu prātīgi turpināt priekšvēlēšanu sacensību, izslēdzot kādu tāpēc, ka tie ir vai tiek apzīmēti kā oligarhi, sorosieši, populisti un tamlīdzīgi, izrietēja no Dzintara teiktā.

«Patriotisms nozīmē aizstāvēt ne tikai savas pozīcijas, bet rūpēties, lai veidotos līdzsvars starp tiem politiskajiem spēkiem, kas var izveidot valdību,» akcentēja politiķis.

Nacionālās apvienības vadītājs pauda cerību, lai drīzumā izdotos izveidot stabilu valdību, un norādīja, ka VL-TB/LNNK centīsies to veicināt.

Kā ziņots, nacionālā apvienība svētdien pulcējas ikgadējā kongresā, kurā tiks ievēlēts partijas priekšsēdētājs, valde un ētikas komisija. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidēs tikai tās pašreizējais līderis Dzintars.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu