VL-TB/LNNK līderis: Latviskajām partijām par katru cenu jāatgūst Rīga (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālās apvienības (NA) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars piedalās preses konferencē, kurā iepazīstina ar NA kandidātu sarakstu un programmu Rīgas domes vēlēšanām.
Nacionālās apvienības (NA) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars piedalās preses konferencē, kurā iepazīstina ar NA kandidātu sarakstu un programmu Rīgas domes vēlēšanām. Foto: Evija Trifanova/LETA

Meklējot labāko sadarbības modeli starp lielākajām latviskajām partijām, tām par katru cenu ir jāatgūst vara Rīgas domē, svētdien nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kongresā sacīja politiskā spēka priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

"Par katru cenu ir jāatgūst Rīga. Mana pārliecība, ka to ir iespējams izdarīt, latvisko partiju starpā panākot vēl nebijušu sadarbības līmeni kopīga mērķa vārdā," norādīja politiķis.

VL-TB/LNNK līderis skaidroja, ka sadarbība Rīgas atgūšanai nevarēs ietvert politiskā spēka sacenšanos ar citām partijām.

"Jau no nākamā gada sākuma jāsāk mērķtiecīgas sarunas ar visām lielākajām latviskajām partijām, lai meklētu labāko sadarbības modeli, kas dotu tik svarīgo stratēģisko uzvaru," pauda Dzintars.

Politiķis tāpat norādīja, ka nacionālās apvienības stratēģiskais mērķis ir arī uzvara Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

"Mēs esam spējīgi piedāvāt stiprāko komandu Latvijas pārstāvniecībai un panākt labāko rezultātu," akcentēja VL-TB/LNNK priekšsēdētājs.

Dzintars arī atskatījās uz 13.Saeimas vēlēšanu rezultātiem. Tostarp viņš norādīja, ka demokrātija ir labākā iespējamā valsts pārvaldes forma un ka nav taisnīgāka varas iegūšanas ceļa kā vēlēšanas, bet vienlaikus arī šādā sistēmā ir trūkumi un izaicinājumi. Kā trūkumu piemēru viņš minēja Imanta Parādnieka (VL-TB/LNNK) situāciju, kad politiķis individuāli neguva pietiekamu atbalstu vēlēšanās, lai gan viņa ieguldījumu partijā un tās mērķu sasniegšanā būtu grūti pārvērtēt.

EP vēlēšanas paredzētas 2019.gada maijā, savukārt pašvaldību vēlēšanas gaidāmas 2021.gadā.

Kā ziņots, nacionālā apvienība svētdien pulcējas ikgadējā kongresā, kurā tiks ievēlēts partijas priekšsēdētājs, valde un ētikas komisija. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidēs tikai tās pašreizējais līderis Dzintars.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu