Bendikai iedzīšanā neizdodas būtiski uzlabot savu pozīciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika sestdien Hohfilcenē, Austrijā, ierindojās 45.vietā Pasaules kausa otrā posma desmit kilometru iedzīšanā, kamēr par sacensību uzvarētāju tika kronēta pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Kaisa Mekereinena no Somijas.

Šaušanā trīs kļūdas pieļāvusī Mekereinena finišu sasniedza pēc 30 minūtēm un 53,1 sekundes. Viņa uzvaru nodrošināja pēc pēdējās šaušanas, bet otrā, atpalikdama par pusotru sekundi, bija divus mērķus nesašāvusī slovākiete Paulīna Fialkova.

Mekereinenai Pasaules kausos šī ir 26.uzvara karjerā.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Doroteja Vīrere no Itālijas, kura šaušanā pamanījās pieļaut četras kļūdas.

Uzreiz pēc ceturtās šaušanas līdere bija poliete Monika Hojniša, kura gan cīņā ar spēcīgākām konkurentēm nespēja nosargāt pirmo vietu un beigās bija spiesta samierināties ar ceturto pozīciju.

Savukārt Bendika sestdien slēpoja četrus soda apļus un ieņēma 45.vietu, no uzvarētājas atpalikdama par trim minūtēm un 32,4 sekundēm.

Pirms tam ceturtdien Bendika sprintā ieņēma 51.vietu un ar šādu numuru arī uzsāka iedzīšanas sacensības, startējot divas minūtes un divas sekundes aiz sprintā triumfējušās Vīreres. Distances laikā latvietei tā arī neizdevās būtiski uzlabot savas pozīcijas, turklāt diezgan vāji tika aizvadīta šaušana.Pēc ceturtās šaušanas viņai izdevās apsteigt trīs konkurentes un pakāpties uz 45.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 252 punktiem ir Vīrere, tālāk ar 245 punktiem seko Mekereinena, bet trešā ar 219 punktiem ir Fialkova.

Savukārt Bendika ar 53 punktiem ir 34.pozīcijā.

Savukārt plkst.15.45 pēc Latvijas laika 12,5 kilometru distanci iedzīšanā uzsāks vīrieši ar Andreju Rastorgujevu ierindā. Sacensības tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Šī posma noslēgumā svētdien būs stafetes sacensības, kurās vieta paredzēta Latvijas vīru kvartetam.

Bendikai jaunā Pasaules kausa sezona sākās lieliski, jo pagājušajā nedēļā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu. Viņa šāda līmeņa sacensībās piekto vietu izcīnīja arī 2016.gada februārī, kad Kanādā sprintā bija piektā. Piektā pozīcija ir visu laiku augstākais rezultāts Latvijas sieviešu biatlona vēsturē, jo savulaik veiksmīgākā latviešu biatloniste Madara Līduma Pasaules kausa posmos nespēja karjeras laikā izcīnīt augstāku vietu par desmito.

Bendika iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā palika 55.vietā, savukārt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņa nevienā no distancēm nespēja ielauzties labāko trīsdesmitniekā.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtraucis sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas biatlonistam tika izteikti arī vilinoši piedāvājumi startēt zem citu valstu karoga.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Pērn vīriešu konkurencē par Pasaules kausa ieguvēju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads, kamēr dāmām labākā bija somiete Kaisa Mekereinena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu