Zviedri un itālietes uzvar stafetes sacensībās; Latvijas biatlonisti nestartē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sebastians Sāmuelsons
Sebastians Sāmuelsons Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas vīriešu un Itālijas sieviešu kvarteti svētdien Hohfilcenē (Austrija) izcīnīja uzvaras Pasaules kausa (PK) biatlonā otrā posma stafetes sacensībās, kamēr Latvijas vīri neizgāja uz starta.

Zviedrijas sastāvā 4x7,5 kilometru stafetē startēja Pepe Femlings, Martins Ponsiluoma, Tošteins Stēnersens un Sebastians Sāmuelsons. Flemings un Sāmuelsons šogad stafetē kļuva par olimpiskajiem čempioniem.

Zviedri ugunslīnijā izmantoja piecas rezerves patronas un sašāva visus mērķus, finišēdami pēc vienas stundas 16 minūtēm un 10,6 sekundēm.

Tikmēr 3,6 sekundes uzvarētājiem zaudēja norvēģi, kuri visu mērķi sašaušanai talkā ņēma septiņas rezerves patronas. Trešo vietu ar vienu soda apli un sešām rezerves patronām guva vācieši, kuri uzvarētājiem zaudēja 28,8 sekundes.

Savukārt Latvija neizgāja uz starta, lai gan sacensībām bija pieteikts Aleksandra Patrijuka, Edgara Mises, Daumanta Lūsas un Roberta Slotiņa kvartets. Mise šajā nedēļas nogalē startēja Pasaules kausā junioriem, bet Slotiņš cīnījās Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausā.

Dāmām Itālijas izlases sastāvā 4x6 kilometru stafetē startēja Lisa Vitoci, Aleksija Rungaldīre, Pasaules kausa līdere Doroteja Vīrere un Federika Ringaldīre.

Itālietes ugunslīnijā sašāva visus mērķus un izmantoja trīs rezerves patronas, finišēdamas pēc vienas stundas desmit minūtēm un 58,7 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja Zviedrijas dāmas, kurām visu mērķu aizvēršanai bija nepieciešamas astoņas rezerves patronas. Zviedrietes Itālijai zaudēja 8,4 sekundes.

Tikmēr trešajā vietā palika Francija, kas izmantoja deviņas rezerves patronas un uzvarētājām zaudēja 11,8 sekundes.

Šajā Pasaules kausa posmā Latvijas pārstāvji gan neizcēlās ar augstiem rezultātiem.

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sprintā bija 36.vietā, bet slimības dēļ viņš sestdien iedzīšanā nemaz nestartēja. Piektdien sprintā startēja arī Patrijuks un Lūsa, kuri nespēja iekļūt pirmajā sešdesmitniekā, tādējādi iedzīšana viņiem gāja secen.

Savukārt dāmā Bendika sprintā bija 51.vietā, kamēr iedzīšanā izdevās aizcīnīties līdz 45.pozīcijai.

Bendikai pirmajā Pasaules kausa posmā nostartēja lieliski, jo pagājušajā nedēļā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Pērn vīriešu konkurencē par Pasaules kausa ieguvēju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads, kamēr dāmām labākā bija somiete Kaisa Mekereinena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu