Putins: "Valstij būtu jākontrolē hiphopa mūziķu izpausmes" (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Haskijs
Haskijs Foto: Ekrānuzņēmums

Krievijas prezidents Vladimirs Putins satraucies par hiphopa mūzikas augošo popularitāti Krievijas jauniešu vidū un ierosinājis šim žanram pievērst pastiprinātu uzmanību. Viņš uzskata, ka nav nekas jāaizliedz, jo tas vairotu mākslinieku popularitāti, bet gan saturs jākontrolē.

Nedēļas nogalē Putins ticies ar saviem kultūras padomniekiem Sanktpēterburgā, kur visa cita starpā pieskārās hiphopa tēmai. Viņš izteicās, ka "reps ir balstīts uz trim vaļiem - seksu, narkotikām un protestu". Īpaši viņu satrauc tieši narkotiku propaganda. 

"Tas ir ceļš uz jaunatnes degradāciju," viņš komentējis. "Narkotiku popularizēšana ir ļaunāka par lamāšanos."

Video (krievu val.)

Putina komentāri sakrīt ar vairāku repa izpildītāju koncertu atcelšanu. 

Pagājušomēnes Krasnodarā bija plānojis uzstāties krievu reperis Haskijs (Хаски), kura videoklipi vietnē "YouTube" skatīti vairāk nekā sešus miljonus reižu. Pirms 21. novembra koncerta vietējās amatpersonas brīdināja kluba īpašniekus, ka 25 gadus vecā mūziķa priekšnesumos esot "ekstrēmisma" elementi. Haskijs savu dziesmu tekstos mēdz pievērsties tādiem tematiem kā nabadzība, korupcija un policijas brutalitāte. 

Kad koncerts tika atcelts, Haskijs uzrāpās uz automašīnas, ap kuru bija sapulcējušies vairāki simti fanu, un skandēja vārdus no dziesmas "Ai": "Es dziedāšu savu mūziku, pašu godīgāko mūziku!" Viņu aizveda policija.

30. novembrī reperis "Gone.Fludd" paziņoja, ka atcēlis divus koncertus, teikdams, ka "jūt spiedienu no visām iespējamajām varas iestādēm".

Arī popmūzikas māksliniece Moņetočka un pankroka apvienība "Friendzona" atcēluši koncertus cenzūras dēļ.

Nav brīnums, ka šāds Putina solis - valstiski kontrolēt mūziku - daudziem atgādina padomju laikā piekopto mūzikas un mākslas cenzūru. 

CNN sižets par šo tēmu (angļu val.).

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu