Volkswagen vairāk nekā 10 gadus pretlikumīgi pārdevis pirmssērijas automobiļus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf Foto: Volkswagen

Volkswagen vairāku gadu garumā dīleriem pretlikumīgi nodevis pirmssērijas prototipus, kas nav bijuši sertificēti lietošanai satiksmē un bija jāutilizē. 

kā vēsta Der Spiegel, periodā no 2006.gada līdz 2018.gadam pārdevis 6700 pirmssērijas automobiļus, savukārt biznesa laikraksts Handelsblatt, atsaucoties uz kompānijas iekšējiem dokumentiem, vēsta pat par 17 tūkstošiem šādu auto. 

Būtiski, ka kompānija varēja daļu no šiem automobiļiem legalizēt, ja vien laicīgi būtu dokumentējuši, ar ko šie spēkrati atšķiras no vēlāk masveidā ražotajiem modeļiem. Tā vietā ražotājs tagad būs spiests veikt kārtējo atsaukumu, kas noteikti nenāks par labu zīmola reputācijai, raksta Motor.ru.

Tikmēr Vācijas varasiestādes pirmssērijas automobiļu laišanu pārdošanā uzskata par pretlikumīgu un jau izvērtē Volkswagen piemērojamā soda apmēru. 

Tieslietu eksperti savukārt iesaka gatavoties prasību vilnim, jo pārdotie auto faktiski neatbilst solītajam. Pie tam daļai atšķirības bijušas programmnodrošinājumā, savukārt daļai auto bijuši atšķirīgi konstruktīvie risinājumi, kas var ietekmēt drošību.

Volkswagen darbības izraisījušas neapmierinātību ne tikai citos vācu autoražotājos, kas tās uzskata par "gigantiski kļūdu", bet arī kompānijas dīleros, kam nāksies strādāt ar neapmierinātajiem klientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu