Svētdien Latvijā dzēsts 21 ugunsgrēks, cietuši četri cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

​ Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsts 21 ugunsgrēks, un tajos kopumā cietuši četri cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Vakar ugunsdzēsēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Madonā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka augšējā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 12 cilvēki. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Tāpat vakar VUGD steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur dega vieglā automašīna. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Svētdienas vakarā ugunsdzēsēji devās uz Inčukalnu, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī deg mēbeles četru kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja piecus cilvēkus, bet vienu cilvēku izglāba un nodeva mediķiem.

Tāpat svētdienas vakarā tika saņemts izsaukums uz Olaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg pārsegums starp pirmo stāvu un bēniņiem, bēniņi un jumts 60 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva viņu mediķiem.

Diennakts laikā 13 ugunsgrēki dzēsti novados, trīs - Rīgā, bet pieci - citās republikas pilsētās.

Piektdien VUGD darbinieki arī 13 reizes piedalījušies glābšanas darbos - divas reizes Rīgā, deviņas - novados, divas - citās pilsētās. Vienā no gadījumiem ugunsdzēsēji-glābēji no ūdens tilpnes izcēluši vienu cilvēku.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 8920 ugunsgrēki, tajos cietuši 283, bet gājuši bojā 72 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie, liecina VUGD apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu