Krievijas tiesa atsakās izskatīt Zolotva ierosināto lietu pret Navaļniju (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kremļa opozicionārs Aleksejs Navaļnijs
Kremļa opozicionārs Aleksejs Navaļnijs Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Maskavas tiesa neizskatīs Nacionālās gvardes virspavēlnieka, ģenerāļa Viktora Zolotova ierosināto lietu pret opozicionāru Alekseju Navaļniju, kurā Zolotovs no Navaļnija pieprasa viena miljona rubļu (13 200 eiro) kompensāciju par goda un cieņas aizskaršanu, vēsta portāls "Meduza". 

Iesniegums esot noformēts ar kļūdām, kā arī esot konstatētas problēmas ar pievienoto dokumentu saturu un kvalitāti, informēja tiesas preses dienestā.

Zolotovam dots laiks līdz 9.janvārim, lai izlabotu visas nepilnības. Ja tas netiks izdarīts, lieta tiks izbeigta.

Navaļnija vadītais Fonds cīņai pret korupciju publiskoja informāciju, ka pārtika un citi produkti Nacionālās gvardes vajadzībām tiekot iepirkti par paaugstinātām cenām, kas skaidrojams ar korupciju. Kaut arī Navaļnijs tobrīd izcieta administratīvo arestu par demonstrāciju rīkošanu, Zolotovs opozicionāru videouzrunā aicināja uz "dueli" un piesolīja no opozicionāra "izklapēt karbonādi"

Vēlāk Navaļnijs pieprasīja valsts institūcijām konfiscēt Zolotova vasarnīcu, kas iepriekš bijusi valsts īpašumā un ko ģenerālis esot "faktiski nozadzis valstij".

Dienu pirms ziņām, ka Zolotovs vērsies tiesā pret Navaļniju, atklājās, ka Krievijas Nacionālajai gvardei tiešām tikuši piegādāti produkti par mākslīgi paaugstinātām cenām. Piemēram, sardeļu un cīsiņu piegādes līgums mākslīgi sadārdzināts par 3,4 miljoniem rubļu.

Zolotova advokāts Šota Gorgadze trešdien paziņoja, ka viņa klients vēloties, lai Navaļnija izteikumi, ka Zolotovs ir korumpēts, tiesā tiktu atzīti par nepatiesiem.

Navaļnijs tikmēr tviterī lietu raksturojis ar vārdiem "ļoti smieklīgi" un jautājis, kāpēc gan Zolotovs nav iesūdzējis Federālo Drošības dienestu (FSB), pēc kura prasības Krievijas Pretmonopolu dienests (FAS) ierosināja lietu par Nacionālajai gvardei piegādāto produktu cenu uzskrūvēšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu