Gulbis nemaina atrašanās vietu jaunākajā ATP rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AP/LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis 96.pozīciju.

Šoruden 30 gadus vecais Gulbis pēc kvalifikācijas pārvarēšanas aizcīnījās līdz Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam, kurā gan cieta zaudējumu.

Veiksmīgais sniegums sezonas nogalē Gulbim ļāva pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties ranga pirmajā simtniekā. Sezonas beigās atrašanās starp planētas simts labākajiem tenisistiem latvietim ļautu arī teju nodrošināt dalību nākamā gada Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās.

Vēl pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Savukārt Latvijas otrās raketes godā joprojām ir Mārtiņš Podžus, kurš zaudējis septiņas vietas un ieņem 460.pozīciju. Pēc uzvaras Suboticas "Futures" turnīrā viņš septembra sākumā veica vairāk nekā simts vietu kāpumu, bet vēl vēlāk sasniedza savu rekordaugsto 434.pozīciju.

Tikmēr valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš atkāpies par trim pozīcijām uz 1398.vietu. Pirms tam augustā latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš ieņem 1481.pozīciju, atgūstot piecas vietas, bet Jānis Podžus atrodas 1532.pozīcijā, pakāpjoties par trim vietām. Tikmēr Mārtiņš Rocēns ir 1632.pozīcijā, atgūstot astoņas vietas.

Tā kā ATP turnīru sezona ir noslēgusies, ranga pirmais desmitnieka palicis nemainīgs.

Rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš šosezon piedzīvoja spožu atgriešanos pēc cīņām ar traumām. Otrais savukārt ir spānis Rafaels Nadals, kamēr trešo vietu ieņem leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Savukārt ceturtais ir ATP sezonas noslēguma turnīrā uzvarējušais Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs, piektais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet sestais ir Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons. Tālāk seko horvāts Marins Čiličs un austrietis Dominiks Tīms, bet devīto pozīciju ieņem japānis Kei Nišikori, kamēr desmitais ir amerikānis Džons Isners.

Dubultspēļu rangā Latvijas pirmā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš šobrīd ieņem 578.pozīciju, bet viņa brālis Jānis Podžus ieņem 735.vietu, abiem atkāpjoties par divām pozīcijām. Vēl Rūdolfs Mednis ieņem 1319.vietu, Grīnvalds atrodas 1348.pozīcijā, kamēr Artūrs Lazdiņš ieņem 1575.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu