Ar pūļa finansējumu plāno piesaistīt 521 000 eiro virtuālās realitātes ķiveres ražošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

​Latvijas kompānija SIA "Simbios CFV" ar pūļa finansējuma platformas starpniecību plāno piesaistīt 521 000 eiro, lai Ķīnā sāktu ražot virtuālās realitātes ķiveri, kuras prototips patlaban jau ir izveidots, informēja uzņēmuma īpašnieks Konstantīns Mamonovs.

Mamonovs piebilda, ka līdzekļu piesaistes kampaņu kompānija plāno sākt janvārī. Kad produkts būs gatavs, to iecerēts tirgot Eiropā, ASV, Austrālijā un Lielbritānijā.

Viņš atzīmēja, ka septiņu gadu laikā ierīces izveidē jau ir ieguldīti aptuveni divi miljoni eiro. Tās izstrādes gaitā veikti pētījumi par cilvēka smadzeņu darbības simbiozi ar nākotnes tehnoloģijām. Projekta īstenošanas gaitu konsultēja Baltkrievijas neiroķirurgi, bet tehnisko izstrādi veica Latvijas programmētāji. Atsevišķi ierīces izstrādes posmi ir patentēti Latvijā un vairākās citās valstīs.

Mamonovs atzīmēja, ka papildu viedtālruņa funkcijām, "SimbiosOne" lietojumprogrammas analizē veselību un veic migrēnas profilaksi, spēj automātiski izsaukt ātro medicīnisko palīdzību un veikt ziņojumus ģimenes ārstam, sniegt atbalstu sporta nodarbībās, kontrolēt svaru, analizēt gaisa un radiācijas piesārņojumu, kalpot kā melu detektors, aprēķināt cenas veikalā un izgatavot kriptovalūtu. Tāpat ierīce piedāvās arī izklaides funkcijas, piemēram, skatīties filmas un klausīties mūziku. Tā izpildīs arī balss komandas.

"Simbios CFV" pārstāvji prognozēja, ka nākotnē viedtālruņi vairs nepastāvēs - tos aizstās ar ierīcēm, kas neaizņem cilvēku rokas un apvieno dažādu citu ierīču funkcijas. Turklāt ierīces būs personalizētas - tās spēs uztvert smadzeņu impulsus par 90%, tādējādi piedāvājot lietotājiem tieši tās programmas, kas viņiem ir visvairāk nepieciešamas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017. gadā kompānija strādāja ar 18 304 eiro apgrozījumu un 6894 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 2007. gadā un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Mamonovs. Kompānijas pamatdarbības veids ir drošības sistēmu pakalpojumu sniegšana, liecina informācija "Firmas.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu