Katara ASV enerģētikas nozarē investēs $20 miljardus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Katara svētdien paziņoja, ka nākamo piecu gadu laikā ASV enerģētikas nozarē plāno investēt vairāk nekā 20 miljardus dolāru (17,7 miljardus eiro). Kataras enerģētikas ministrs un naftas un gāzes kompānijas "Qatar Petroleum" vadītājs Sāds al Kābi Dohā notiekošā konferencē norādīja, ka Katara plāno investēt ASV naftas un gāzes ieguves nozarēs, kā arī netradicionālajos resursos.

"Nākamajos piecos gados ASV dažādos projektos tiks investēti vairāk nekā 20 miljardi dolāru," sacīja Kābi.

Viņš pavēstīja, ka Kataras galvenais mērķis ir atdzīvināt vairāku miljardu dolāru vērto "Golden Pass" sašķidrinātās dabasgāzes termināli Teksasā.

"Qatar Petroleum" pieder 70% šī projekta akciju, bet "ExxonMobil" un "ConocoPhillips" savā starpā sadala atlikušo akciju daļu.

Kābi skaidro, ka Kataras sašķidrinātās dabasgāzes ieguve pieaugs par 16 miljoniem tonnu gadā, un mērķis ir to piecu gadu laikā palielināt līdz 110 miljoniem tonnu gadā.

Kā vēstīts, Katara šomēnes paziņoja par izstāšanos no Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) un plāniem koncentrēties uz dabasgāzes ieguvi.

Dominējošā valsts OPEC ir Saūda Arābija, kuras vadībā vairākas arābu valstis pagājušā gada vidū noteica blokādi Katarai, apsūdzot to teroristu atbalstīšanā un pārāk tuvās attiecībās ar Irānu. Katara noraida šīs apsūdzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu