Latvijas gada futbolists tiks izraudzīts starp Ikaunieku, Ozolu un Vaņinu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas futbola izlases vārtsargs Andris Vaņins
Latvijas futbola izlases vārtsargs Andris Vaņins Foto: AFP/SCANPIX

Šā gada labākais Latvijas futbolists tiks izvēlēts starp uzbrucēju Dāvi Ikaunieku un vārtsargiem Robertu Ozolu un Andri Vaņinu, pirmdien paziņoja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Trešdien VEF Kultūras pilī notiks tradicionālais LFF Laureātu vakars. Organizācija ir noslēgusi balsu apkopošanu un paziņojusi katras nominācijas pirmo trijnieku.

Par Latvijas gada futbolista titulu līdz ar to cīnīsies Ikaunieks, Ozols un Vaņins.

Dāvis Ikaunieks
Dāvis Ikaunieks Foto: Reuters/LETA

Ikaunieks šo gadu iesāka Čehijas komandā Jihlavas "Vysočina". Lai arī vienība bija starp vājākajām līgā, latvietis bija viens no komandas līderiem un čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēma dalītu piekto vietu. Vasarā viņš pievienojās krietni spēcīgākam šīs valsts klubam "Jablonec", noslēdzot trīs gadu līgumu. Lai arī uzbrucējs nav trenera pirmā izvēle, viņš jau ir paguvis debitēt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Roberts Ozols
Roberts Ozols Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Tikmēr Ozolam šī bija izlaušanās sezona. Viņš kļuva par pašmāju kluba "Riga" pirmo numuru, palīdzot vienībai pirmo reizi vēsturē uzvarēt Latvijas kausā un virslīgā.

Savukārt pēdējo trīs gadu Latvijas labākais futbolists Andris Vaņins neaizvadīja tik spilgtu gadu kā iepriekš, jo viņš zaudēja Šveices komandas "Zurich" pirmā vārtsarga vietu. Tiesa, viņš joprojām ir pirmais numurs Latvijas izlasē un gada izskaņā atkal tiek pie spēļu prakses klubā, jo traumu guvis komandas pamatvārtsargs.

Uz Latvijas labākās futbolistes titulu tikmēr pretendē Karlīna Miksone, Olga Ševcova un Sandra Voitāne.

Tikmēr labākā virslīgas spēlētāja gods tiks sadalīts starp Tosinu Ajegunu ("Ventspils"), Volodimiru Bajenko un Ozolu (abi - "Riga"). Uz labākā "komanda.lv" pirmās līgas futbolista balvu pretendē Vugars Askerovs, Giorgijs Gogolašvili un Alans Koadiu. Savukārt labākais pludmales futbolists būs Renārs Pastars, Romāns Sulackis vai Sergejs Vasiļjevs, kamēr telpu futbolists - Matīss Babris, Germans Matjušenko vai Maksims Seņs.

Labākā jaunatnes futbolista balva tiks sadalīta starp Andreju Cigaņiku, Kristeru Toberu un Robertu Uldriķi, bet spēlētājas balva - Karlīnu Miksoni, Diānu Suvitru un Nelli Treimani.

Uz labākā trenera Latvijas futbolā balvu šogad pretendē Aleksandrs Basovs, Viktors Skripņiks un Dejans Vukičevičs, kamēr uz sieviešu futbola sacensību labākā trenera - Jevgēņijs Mihaļkovs, Deniss Sarafaņuks un Liene Vāciete.

Savukārt labākais tiesnesis tiks noteikts starp Aleksandru Anufrijevu, Dmitriju Naļivaiko un Andri Treimani, kamēr tiesnese - starp Tatjanu Debišu, Jeļenu Jermolajevu un Violu Raudziņu. Uz labākā tiesneša asistenta balvu izvirzīti Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonņikovs un Deniss Ševčenko, bet tiesneses asistentes balvai - Līga Didriķe, Diāna Vanaga-Arāja un Marita Vītola.

Visbeidzot gada žurnālista futbolā balvu saņems Edmunds Novickis, Iļja Poļakovs vai Agris Suveizda.

Vaņins kopumā par Latvijas gada futbolistu nosaukts piecas reizes, kas ir rekords. Savukārt par Latvijas gada labāko futbolisti pērn tika nosaukta uzbrucēja Olga Ševcova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu